Melyik orvosi egyetem?

Figyelt kérdés

Több ilyen kérdés is kering itt, de szerintem mindig lehet mit hozzáfűzni, valamint az újabb hallgatók tapasztalataira méginkább kíváncsi vagyok. Csak hazai egyetemek játszanak, Debrecen a távolság miatt kilőve. A maradék 3-ból pedig bármelyikre hajlok.

Milyen a közösségi élet a szaktársakkal illetve a felsőbbévesekkel?

Milyenek a sportolási lehetőségek? (Egyetemi csapatok)

Oktatás mindenhol elegendő, vagy valahol kifejezetten vannak hiányok?

Könyvtár?

Az egyetem felszereltsége hiánytalan?

Lehet, a SEnek csak jó a marketingje, vagy éppen a többinek nem az, de azt sugallja, mintha technikailag elől járna. Valamint eléggé újaknak tűnnek az épületeik. Vagy csak azt mutatják meg, ami tényleg az? :D

Pl. Szegeden a közösségi életről (szaktársakkal) jókat hallottam, ez mennyire lehetséges Pesten?

Mennyire szoktak áthelyezni államiról költségesre?

Pécsről nem tudok sokat, de sok jót hallottam, szóval erre végképp kíváncsi vagyok.

Egy picit talán a SE felé hajlok, de lehet, csak az előbb említett jó marketing miatt.

Rosszul biztosan nem tudok dönteni, de biztos mindenki érti, ilyenkor jó körbeszaglászni.

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. dec. 26. 21:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%

Én most Pesten vagyok másodéves.

Őszintén szólva egyetlen modern épületébe jártam az egyetemnek, a többi eléggé régi. A fentebb említett “nem biztos, hogy beérsz másik órádra” esetet még nem tapasztaltam. Első 2 évben szépen minden egy helyen van.

Közösségi élet lehet nagyon jó és rossz is, attól függően mennyit teszel érte. (Medikus kupán voltam Szegeden, nekem az ottani közösségi élet jobban tetszett, szorosabb)

Sokféle sportcsapatba tudsz jelentkezni az egyetemen belül.

Oktatási színvonalat nem tudom összehasonlítani (még tantárgyakon belül is igen variábilis az oktatók kompetenciája), de a számonkért anyag úgyis több bármelyik egyetemen, mint amennyire szükséged lesz (értsd legtöbb dolgot indokolatlanul részletesen tanítják külföldi egyetemekhez képest)

Könyvtár eléggé béna szerintem, ráadásul majdnem mindig tele (főleg vizsgaidőszakban reggel 7 kor kell menni hogy legyen helyed) Viszont én nem tudok másik könyvtárról ami 24/7 munkaszüneti napokon is. Van a környéken puccosabb könyvtár is pl Szabó Ervin, de az nem 24/7

Valszeg SOTE a legjobban felszerelt a modern teknikai vívmányokkal, de ki tudja.

És ha itt tartunk sok mindenben szar a SE (pl új curriculum, a hallgatók informálása bármiről), de itt nevesebb oktatók tanítanak, valamint a hallgatók is àtlagban jobbak, sokkal jobb lehetőségeid vannak az ország legjobb kórházaiba bejutni (mert be tudod dolgozni magad) stb.

Ha visszamehetnék az időben, és újra választhatnék, akkor egy Nyugat Európai egyetemre mennék. Belföldön kéne választanom akkor megint a sote.

Késő van, fáradt vagyok, egész nap tanultam, telón írtam, ezért sorry ha valamit érthetetlenül írtam.

Ha van még kérdésed írd meg nyugodtan privátban.

2021. dec. 29. 00:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "hallgatók átlagban jobbak" érdekelne, nem tudok egyetemek közti hallgatói összemérésről, pedig hatodik éve ide járok.

Hogy necces beérni következő órára, azt a klinikumra értettem. Ez is lehet, hogy téves infó, de nekem ezt mondták, nem ismerem az ottani oktató kórházakat, klinikákat.

Hallgatók informálása itt is szar sajnos, pedig nem halnának bele. Hamarabb értesülünk néha az újságból, minthogy az egyetem közölne bármit is.

Tőlünk is szoktak menni BP-re rezidensnek, de a SOTEról valóban be tudod dolgozni magad, ha végzés után az a cél, hogy ott dolgozz. Ez a többi egyetemi klinikára is igaz, be kell dolgozni magad, de azért itt is vannak SOTE-n SZOTE-n végzett rezidensek.

2021. dec. 29. 09:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én azért nem lőném ki a DOTÉT puszta távolság alapon.

Nem tudom, te hova valósi vagy, de mi is a haverjaimmal heti átlag ~8 órát utazunk (Pest megye). Szóval simán hétvégente hazajárós és ezt most több év tapasztalatával súgom, hogy az a pár óra üresjárat a vonaton a tanulás szempontjából iszonyú sokat tud segíteni.

Ráadásul az oktatás minőségét tekintve egykutya az összes hazai orvosi kar, viszont az elmúlt két évben itt volt a legalacsonyabb a ponthatár (tehát ha akár negyedik helyen is jelentkezel, nagyobb esélyed van bekerülni orvosira).

Még az lehet fontos esetleg (bár nem tudom, milyen az anyagi helyzeted), hogy itt jobb eséllyel kaparinthatsz meg kollégiumi férőhelyet (és ha az értesüléseim jók, az albérlet is megfizethetőbb).

És én amúgy nem akarlak agitálni, oda és olyan sorrendben jelentkezz, ahova tényleg szeretnél menni!

2021. dec. 29. 15:14
 14/17 A kérdező kommentje:

11

Nagyon hálás vagyok, hogy ennyit rámfordítottál, sokat segítettél. Igen, pár dologról sejtettem, hogy csak a mézes madzag volt. Azt szomorúan hallom, hogy a könyvtár hamar betelik, nekem szükségem van egy ilyen térre a hatékony tanulás miatt. Köszönöm a felajánlást, szerintem keresni foglak a jövőben!

11-12

A diákok informálását mire értitek? Tudnátok konkrét példákat mondani, miről nem szólnak?

13

Nekem is hasonló távolság lenne, talán kicsit több. De Debrencent nem ismerem, sajnos még nem is jártam ott, ellenben a másik 3 várost egész jól ismerem, Szeged pedig nagyon közel áll a szívemhez. Szóval ha nem tud extrát nyújtani a DOTE, nem látom értelmét az extra távolságnak és az idegen környezetnek. Pécsen, BPn, Szegeden is valószínűleg lesz ismerős, Debrecenben aligha. Koli nem fontos, nem mennék oda. Szerintem nem bírnám szobatárssal az életet.

2021. dec. 29. 19:22
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok.

Szar informálásra tudnék mondani 2 példát ami nagyon megmaradt.

Első mikor kormányrendelet volt hogy minden intézmény álljon át online oktatásra, akkor nekünk a koli kiküldött egy levelet, hogy takarodjunk a p*csába, és pakoljunk ki mindent. Erre adtak mondjuk egy hetet de már nem emlékszem (mindenesetre nem túl sok időt). Ez időtájt még nem kaptunk hírt az egyetemtől hogy mi a tök van, de tudtuk hogy minden egyetem bezár szóval gondoltuk mienk is befog. Jó, elintéztem a fuvart hazavittem a cuccaim fasza minden. Vasárnap volt, kormányrendelet alapján másnap már online oktatásnak kellett volna lenni, erre kiküld egy levelet az egyetem, hogy mi nem fogunk átállni onlinera hanem szépen járjunk be illegálba.

Vihettem vissza a cuccaim még aznap. Ez volt az a pillanat mikor a tököm tele lett és átmentem lakásba hogy ne tudjanak velem mégegyszer így kib*szni, így ha megint bejelentették volna online oktatást, nem kell pl serpenyőket meg egyéb általános használati eszkzöket hazavinni, hanem csak könyveket.

Másik mikor kiküldtek egy levelet hogy MÁSNAP (mind a 9 milliárd hallgatója az egyetemnek) vigyük be az oltásunkról szóló igazolást és a védettségi kártyát vagy nem mehetünk egyetemre. Na mit ad isten nekem ez vidéken volt és nem pesten. Szerencsére végül kiderült hogy elég bemutatni az EESZT s dokumentumot ami letölthető és kinyomtatható, így végül nem kellett hazamennem (de ezt se a levélből tudtam meg hanem másoktól akik már voltak és ott mondták nekik...)

Ezenfelül sok kisebb dolog van még, pl kiküldenek valami kérdőívet levélbe és kb 1 órád van kitölteni, de úgy, hogy hihetetlen fontosságú feladatnak állítják be, hogyha nem töltöd ki akkor főbe lövik az angol királynőt, vagy elrabolják anyukádat, közben nem történik semmi.

példa:

S.O.S. Kérés 3. oltásra vonatkozó kérdőív kitöltésére

Kedves Hallgató!

Rektor Úr kérése alapján tisztelettel kérem, hogy a XY linken, a 3. oltás felvételére vonatkozó kérdőívet haladéktalanul, de legkésőbb 2021. november 17-én 12.00 óráig kitölteni szíveskedjék.

(előző nap délután kaptam ezt a levelet)

Másik példa:SOS Adatszolgáltatás kérése COVID 19 oltáshoz

Kedves Hallgató!

Rektor Úr kérése alapján tisztelettel kérem, hogy a csatolt excel táblázatot szíveskedjék kitölteni, és haladéktalanul, postafordultával, de legkésőbb a mai napon 13.00 óráig válasz e-mailben visszaküldeni a XY@med.semmelweis-univ.hu e-mail címre.

(aznap 11:51-kor kaptam ezt a levelet)

Megint este van sorry

2021. dec. 30. 00:44
 16/17 A kérdező kommentje:
Írok privátban.
2021. dec. 30. 11:43
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

A 7es válaszolóval egyetértek .

Annyit hozzá fűznék, hogy itt semmilyen kedvezmény nincs már vizsgaidőszakban( fos a vezetés , fizikus az orvosi élén😅😅😅röhej , no mindegy…) a COVID miatti kirendelésekre való tekintettel… bezzeg mondjuk Szegeden van.

Szeged amúgy nekem is sokáig célom volt, olyan szép város .:)

Mind a 4 egyetem hasonló színvonalú , nem csak a SOTE van az élen . Én is Pécsre 454 ponttal kerültem be, de nem is számít ez már .

2021. dec. 30. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!