Melyik orvosi egyetem?

Figyelt kérdés

Több ilyen kérdés is kering itt, de szerintem mindig lehet mit hozzáfűzni, valamint az újabb hallgatók tapasztalataira méginkább kíváncsi vagyok. Csak hazai egyetemek játszanak, Debrecen a távolság miatt kilőve. A maradék 3-ból pedig bármelyikre hajlok.

Milyen a közösségi élet a szaktársakkal illetve a felsőbbévesekkel?

Milyenek a sportolási lehetőségek? (Egyetemi csapatok)

Oktatás mindenhol elegendő, vagy valahol kifejezetten vannak hiányok?

Könyvtár?

Az egyetem felszereltsége hiánytalan?

Lehet, a SEnek csak jó a marketingje, vagy éppen a többinek nem az, de azt sugallja, mintha technikailag elől járna. Valamint eléggé újaknak tűnnek az épületeik. Vagy csak azt mutatják meg, ami tényleg az? :D

Pl. Szegeden a közösségi életről (szaktársakkal) jókat hallottam, ez mennyire lehetséges Pesten?

Mennyire szoktak áthelyezni államiról költségesre?

Pécsről nem tudok sokat, de sok jót hallottam, szóval erre végképp kíváncsi vagyok.

Egy picit talán a SE felé hajlok, de lehet, csak az előbb említett jó marketing miatt.

Rosszul biztosan nem tudok dönteni, de biztos mindenki érti, ilyenkor jó körbeszaglászni.

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. dec. 26. 21:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
6%
Szimat…
2021. dec. 27. 08:35
 2/17 anonim ***** válasza:
17%

Én is orvosira mennék tovább, csak 3 év múlva. Mert abban a suliban nem volt kémia :( és így át kell mennem az egészségügyibe.

Az egyik tanárom fia orvos, mondta, hogy a Pécsi egyetem a legkönnyebb. Viszont az SE a legjobban felszerelt, legmodernebb. Szegeden pedig a társaság miatt jó, illetve az oktatás is jó.

Én így jelentkeznék: SZTE, SE, PTE

2021. dec. 27. 10:26
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyságrendileg mindegyik ugyanolyan jó. A SOTÉ-nak sokkal nagyobb a kapacitása mint a többinek, magasabb szokott lenni a ponthatár, a főváros nyilván húzóerő (mint ahogy kb. minden egyetemi szak esetében, Budapest vs. vidék összehasonlításban el lehet ezt mondani). Inkábbb az a kérdés, hova valósi vagy, hol szeretnél ill. hol engedheted meg magadnak hogy 6 évig lakj.
2021. dec. 27. 10:27
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

"Mert abban a suliban nem volt kémia :( és így át kell mennem az egészségügyibe."

Bocsi 2-es, abszolút nem akarok kötekedni veled, de az egészségügyi suli az biztos jó választás?

Tudom, egészségügyi és sokak szerint nagyon jó szakmai alapokat is ad az orvosira, de akkor is, biztos jó döntés lenne átmenni?

Ezt csak azért is kérdezem, mert sok egészségügyi technikumban egyáltalán nincs színvonalas biológia és kémia oktatás, ami az orvosira fontos lenne, szakmai alapok ide vagy oda.

Én a helyedben megpróbálkoznék egy jobb fajta gimivel.

2021. dec. 27. 13:06
 5/17 A kérdező kommentje:

2

Sok sikert a jövőben! Én is így látom, bár azt még nem hallottam ilyen határozottan, hogy a pécsi a legkönnyebb lenne. Szegeden igen kecsegtető az élet, sokat járok oda, szeretem a várost. SEvel pedig pont ez, a felszereltsége vonz.

3

Pont ez nehezít még a választásban, hogy a távolság és az anyagiak sem helyezik előrébb, hátrébb egyiket a másiknál.

4

Nincs tapasztalatom eü-sökkel, de egyet értek. Én is egy jó gimibe járok, úgy érzem, ezzel minden lehetőségem megadatik, hogy bekerüljek.

2021. dec. 27. 16:27
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

4# 2# vagyok.

Művészet tagozatos gimibe járok, végzős vagyok. Maradok ötöd évben, hogy legyen értelme, hogy oda jártam. Megkapom a szakmát, aztán elhúzok a művészeti pályáról (iszonyat megutáltam).

Viszont abban a gimiben nem volt kémia, se 9.-ben, se 10.-ben, se 11.-ben és se 12.-ben. biológia az oké :)

Ezért gondoltam, hogy oda mennék, mert legalább lesz még egy szakmám illetve ott több az egészségügyi tudás, mint egy sima gimiben.

2021. dec. 27. 18:57
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Pécsen a szimulációs oktatási központ eléggé fejlett

[link]

[link]

+ Jelenleg bővítik,ha minden igaz jövőre ez is át lesz adva, nagyobb eszközpark, több hely.

Idén adták át az új campust, kicsit modernizálták. A 400 ágyas klinika nem gáz, a többi hagy némi kivetnivalót maga után.

Az, hogy itt a "legkönnyebb", non sense. Aki ezt mondja, nyugodtan jöjjön és csinálja végig.

Szerintem egyik orvosi sem könnyebb vagy egyszerűbb a másiknál. Van ahol x tárgy a könnyebb, de van ahol az y.

Nálunk a közegészségtant elég komolyan veszik, míg pl a SOTE-n 2-3 félév, viszont a SOTE-n szopatnak a magtuddal, ami meg nálunk nem egy nagy was ist das. Stb.

Én egyetlen egy dolog miatt választanám a SOTE-t: negyedévtől blokkos rendszer van (olyan, mint ami a masik 3 egyetemen a hatodév, csak ők már így tolják negyedévtől)

SOTE-ban ami nekem nem tetszik, hogy teljesen szét van szedve. Úgy értem, hogy lehet, hogy a következő órád a város másik felében lesz, és talán odaérsz kezdésre.

+ A SOTE-n pl. 2 patosz intézet van, amennyire tudom a vizsgáztatás sem ugyanolyan a 2 intézetnél. De sokat nem tudok a SOTE-ról, csak amit odajáró barátok mondanak.

Pécsen szerintem elég jó a diakélet.

Ha belépsz valamilyen közösségbe, hamar össze lehet ismerkedni felsőbb évesekkel (de ez sztem a többin is így van). Én első óta POE-zok, ezáltal elég sok felsőbb éves barátom lett, akik elég sokszor segítettek és segítenek most is.

Van egy nagy egyetemi drive, ahol össze vannak gyűjtve szemeszterekre lebontva a tananyagok, tudnivalók.

Egyetemi sportcsapatokról nem tudok beszélni, mert egyiknek sem vagyok a tagja, de van jó pár, a medikus kupán elég jól szoktak szerepelni. Bekerüléshez nem tudom mi kell.

Több könyvtár is rendelkezésre áll. Van egy az egyetemen, a 3. emeleten, illetve van egy Tudás Központ (TK), kicsit arrébb, busszal kb 10-15 perc. A TK elég jól néz ki, nagyon sokan járnak oda tanulni, eléggé modern, nagyon szeretjük, sokáig nyitva van általában, de hamar elfogynak a helyek (pedig nem kevés férőhelyes), így korán oda kell menni, vagy valakivel foglaltatni kell helyet magadnak.

Január 7.-én lesz nyílt nap, ha van lehetőséged gyere el. (A járvány helyzet miatt úgy tudom, hogy regisztráció köteles)

2021. dec. 28. 02:55
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

#2 #6 én a helyedben magántanárhoz járnék. Eü középsuli mellett is szükséged lenne rá.

Én is egészségügyi szakközépbe jártam, mellette ugyanúgy kellett a magántanár. Főleg kémiából, biosz kb. magadtól is megtanulható

2021. dec. 28. 03:00
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

#6 Értem.

Ahogy a 8-as is mondja, sokszor nem adja meg az egészségügyi szakközépiskola a szükséges alapokat kémiából (és előfordul, hogy biológiából sem).

Én egyébként tehát biztosan nem mennék egészségügyi szakközépiskolába, ha az orvosi egyetem a cél, hiszen nem fejleszt elég jól, hogy azt elérd.

Persze, ha időközben meggondolnád magadat, és pl. ápoló vagy valamiféle egészségügyi szakasszisztens, arra jó az egészségügyi szakközépiskola.

Egyébként szerintem egy, de inkább két év alatt fel is tudsz lészülni kémiából is és biológiából is.

2021. dec. 28. 07:57
 10/17 A kérdező kommentje:
#7 nagyon szépen köszönöm! Mindehova el alarok menni nyíltnapra, de még egyikről se értesültem. A környékek megismerése szerintem segíteni fog a döntésemben.
2021. dec. 28. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!