Orvosi diploma?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék biológiából emelt érettségit tenni, a tervem az, hogy elvégzem az eü msc-t, később be lehet így kerülni orvosi egyetemre?2021. dec. 9. 19:21
1/7 anonim válasza:
Fizetősre. Mennyi most egy félév? Kb 1,5 milla. 18 millió csak tandíjra plusz a többi.
3/7 anonim válasza:
Az orvosi egyetemhez mindenképpen kötelező az emelt biológia érettségi. Amúgy miért nem szeretnéd letenni?
4/7 anonim válasza:
Felvesznek diplomával is orvosira, de csak abban az esetben, ha az egészségügyi és osztatlan. Az "eü msc" nem teljesíti a feltételt, nem osztatlan. Ha mondjuk fogorvosit vagy gyógyszerészetit végzel el előtte, akkor számítanak a diplomából is pontokat (megvan milyen minősítés hány pontot ér), de ugye ezekhez is kötelező a biológia érettségi...
Szóval biológia emelt nélkül nem lehet bekerülni.
5/7 anonim válasza:
Aki nem szereti a biológiát hogy szeretne orvos lenni?
6/7 anonim válasza:
Azért a kettő között csak részben van ellentmondás. Az ökológiát pl. én is gyűlöltem annak idején, és szerintem pontosan ugyanannyira lennék most jó orvos, ha nem tanultam volna egyetlen egy betűnyi ökológiát se.
7/7 anonim válasza:
A biológiának csak egy elenyésző része humán biológia. Ott van még a növénytan, állattan stb. Utóbbiak engem egyáltalán nem érdekeltek, mégis gyerekkorom óta orvos akarok lenni, és így, ötödéves hallgatóként sem érzem ezen tudásoknak a hiányát.
Szerintem a központi felvételi rendszer alapból nem túl jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!