Lehetek jó orvos, ha elsősorban az emberi test, az anatómia és a betegségek érdekelnek az orvostudományból, és inkább zárkózott vagyok, mint közvetlen? Inkább válasszak más pályát?
Egészségügyi suliba járok, és számomra most világosodott ki, hogy az orvostudományért lelkesedek a leginkább, és tervben van az orvosi egyetem. A bizonytalanságomat az okozza, hogy életem során bármikor emberek közé kerülök, nagyon sok időt vesz igénybe, amíg bekapcsolódok a társasági életbe. Tudok emberekkel kapcsolatot ápolni, viszont ha nem muszáj, nem kezdeményezek. Egy kicsit szorongok az emberek elvárásaitól. Az egyedüllét nekem felüdülés.
Tudom, hogy ha orvosnak akarok menni, akkor meg kell tanulnom nyitni az emberek felé, mert én sem szeretnék magamnak egy olyan orvost, aki csak a betegséget látja bennem, inkább valódi jelenlétet igényelek és tárgyalóképességet.
Ami miatt az orvosi pályát szeretném, az maga a gyógyítás lehetősége, a kreatív tervezés, gondolatokat ébresztő sorsok és persze az emberi test és lélek folyamatos megismerése.
Elöször is orvso-beteg viszonylatban nem beszélgetni kell tudni, hanem a betegtöl odafigyelve megkérdezni, milyen panaszai vannak, erre meg elég, ha tényleg figyelsz.
De ha nagyon problémás lenne számodra a gyakorlatban, akkor olyan szakot keress, ahol nem sokat kell velük beszélni - pl. sebész vagy hasonló szak.
Köszönöm a válaszokat!
Voltam már a szakközép sulival gyakorlaton segédápolóként, és elsőre azért ijesztő volt az, hogy nagyon rá kellett akaszkodni az ápolókra, hogy taníssanak, a betegek vizsgálatánál pedig nagyon kellett a közvetlenség és a határozottság. De tudom, hogy az ápolás és az orvos pálya között nagy a különbség, csak azt nem tudom, konkrétan mi az. Annyit felfogtam, hogy mindenki az orvoshoz rohangál papírokkal, kérdésekkel. Az orvoslást inkább magánban képzelem el, szakosodottan, vagy mint egy háziorvos. Lehetnék asszisztens is, csak a tudásvágyam bővel túlmutat a sima asszisztensi pályán, én úgy érzem, mindent tudni szeretnék.
De azt nem tudom, mire vagyok való igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!