Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Állatorvosit elkezdenétek 22...

Állatorvosit elkezdenétek 22 évesen?

Figyelt kérdés
Már 3 éve érettségiztem, de nem igazán találtam a helyem, dolgoztam, illetve most biológia szakon vagyok, de csak 1 elhasznált állami félévem van. Nagyon vonz az állatorvosi, jó lenne valahogy bekerülni, de szerintetek nem késő 22 (vagy több) évesen elkezdeni?

2021. dec. 22. 21:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%
Azért a kettőt ne keverd már össze 10. Tanulást a véletlen gyerekkel. Senki nem mondta, hogy jaj de könnyű. Nyílván azért kérdezte, mert megteheti,csak a kora zavarja. Most is tanul. Amúgy meg van rengeteg lehetőség az orvosin különböző ösztöndíjakra, végső megoldásként a diákhitel is. Orvosi fizuból nem gáz visszafizetni, már nem annyira rossz dolog az, mint régen, változtattak rajta. Amúgy meg az orvosi egyetem sem egy külön nagy valami igazából. Van más nehéz szak is, nem kellene isteníteni ennyire. Persze hogy nagyon nehéz, nem vitatom, de azért ez a csak éjjel-nappal tanulunk semmire sincs idő dolog erős túlzás.
2021. dec. 23. 12:32
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit tennék hozzá a vége fele járó állatorvosisként, hogy ott az esély, hogy itt sem fogod a helyedet találni. Gimiben minden álmom volt bekerülni, nagyon elkötelezett voltam, nem értettem, mi ez a sok negatív megnyilvánulás a szakkal kapcsolatban gólyatalálkozótól kezdve. Mostmár értem. Soha nem jönnék erre az egyetemre a megszerzett tapasztalataim alapján. És rengeteg mindenkivel beszéltem, akinek a kedvét teljesen elvette az egyetem ettől a hivatástól.
2021. dec. 24. 13:24
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Idióta az a sötét p.csád...

Idézek a szövegedből:

"Mit is várok azokból, akik véletlenül teherbeesett nőket is arra dumálnak rá, hogy szüljenek a semmire egy másik kategóriában"

Ezt írtad kretén. Alapvetően ezzel egyetértek, de azért a tanuláshoz ezt idekeverni ostobaság. Mellesleg én sosem javaslom, hogy rossz semmilyen körülmények közé vállaljanak gyereket. A tanulás viszont más. Ha megteheti, akkor butaság lenne csak azért nem egyetemre menni, mert 22 éves.

2021. dec. 24. 14:11
 14/20 anonim ***** válasza:
27%
Miért lenne ostobaság idekeverni, te szerencsétlen. Beszéltek itt minden hülyeségről, csak a felelősség oldaláról nem. Megérdemlitek, hogy utólag koppanjatok vagy közben jöjjetek rá, hogy az a 6 év mennyivel több egy alapszaknál, aminek a vége felé már lehet dolgozni...
2021. dec. 24. 14:14
 15/20 anonim ***** válasza:
Na te sem vagy egyetemista kis buta 15, azért osztod itt az észt. Miért fáj neked az, hogy egyetemre megy? Képzeld, a legtöbb alapszak kevés önmagában, vagyis ugyan úgy 6 évet v többet is lehet ott csücsülni. Nem szabadbölcsésznek készül amúgy. Ja és sok képzés mellett nem lehet ám teljes állásban melózni, én az analitikán nem tudtam pl, de aki akarja, megoldja, hogy tanulhasson, mellesleg szerencsére nem írta, hogy nincs segítsége. És továbbra is ostoba vagy, hogy a kettőt kevered. A gyereket nem tudod már visszacsinálni, ha megszülted, max mégis örökbe adni, de az egyetemen tudsz passzív évre menni, ha mégsem jó otthagyhatod, vannak ösztöndíjak, éppen diákmelózni is lehet, persze szak válogatja...
2021. dec. 24. 14:30
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy ismerősöm, aki 35 évesen kezdte az orvosit (tehát nem az állatorvosit, de nehézségben talán hasonló), és elvégezte.

Ha minden feltétel adott hozzá, szerintem nyugodtan vágj bele, ha csak a korod miatt gondolkodtál el rajta.🙂

2021. dec. 25. 10:21
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
#10 A kérdésében semmilyen módon nem tért ki a családi hátterére vagy az anyagi helyzetére, csak a korára. Nyilvánvalóan mindenki a kérdésre válaszol, és nem lát bele a kérdező életébe. Így ezt csak ő tudja, biztosan bele is kalkulálta az anyagiakat. Mi pedig ennyiből azt tudjuk feltételezni, hogy adottak/megoldhatók az anyagiak.
2021. dec. 25. 12:38
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem késő!
2021. dec. 28. 00:21
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem késő! Több 22-26 évest ismerek, akik idén jelentkezünk állatorvosira/orvosira. Nekem 7 év kellett, hogy belássam semmi mással nem szeretnék foglalkozni.

12-es, tudnál róla mesélni bővebben?

2022. jan. 3. 14:22
 20/20 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Mire lennél kiváncsi? :)
2022. jan. 4. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!