Segítenének nekem?
Szia.
Sajnos a jogász és az állatorvos ég és föld különbség én is jogi egyetemre készülök történelemből emeltezek de elismerik a magyar emeltet is.(Az nehezebb mint a töri)állatorvosira pedig 2 db emelt kell és mivel csak Pesten van egy egyetem borzasztó nagy a túljelentkezés ergo nagyon jó kémia vagy fizika ÉS biológia emeltet kell irnod.Bármi kérdésed van irj privibe nyugodtan :)
A filológiának van köze a joghoz? Jogász vagyok, de eddig nem tudtam mit jelent. Az ügyvéd valóban lehet pénzes, csak oda úgy jutsz el, hogy 5 év egyetem + legalább 3 év jelöltség, jelöltként nem lesz túl pénzes a dolog, kb nettó 200-250 a fővárosban is. Aztán le kell tenni a szakvizsgákat, és utána jöhet a saját praxis, ami LEHET hogy pénzes lesz :). De elég gyakran szembesülni fogsz vele, hogy jóval kevesebbet tanult emberek jóval többet keresnek. De ha tényleg akarod, ne zavarjon ez, és sok mindent lehet csinálni jogászként.
A "minden amit meg kell tenni hogy az legyek" kérdés az az egyetemre bejutásra vagy már a diploma megszerzésére vonatkozik? Mindkét helyen sokat kell tanulni, lesz pár hónap szorgalmi időszak amit végig lehet lustulni, de félévenként jön a keményebb vizsgaidőszak.
Humánosoknak való szakma? Pszichológia, anglisztika menő mostanság. De bármilyen képzéstől függetlenül tudj 1-2 idegen nyelvet, az jolly joker.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!