Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Állatorvostudományi egyetemre...

Állatorvostudományi egyetemre szeretnék menni, viszont nem tudom merre induljak. Merre?

Figyelt kérdés
Abban a helyzetben vagyok, hogy középiskolát kéne választanom. Technikum mellett döntöttem. Ahhoz hogy egyetemre mehessek mindenképpen javasolt a gimnázium? Egyelőre nem teljesen látom át a rendszert. Úgy tudom biológiából és kémiából emelt érettségi szükséges. Ezt hogyan lehet megszerezni?

2021. okt. 23. 16:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Ha a tagozat, ahova mész ad érettségit, akkor semmi gond. Viszont valószínű sokat kell szabadidődben bioszt és kémiát tanulni és fog kelleni magántanár is valószínű kémiából. De ez utolsó 2 évben is ráér szerintem
2021. okt. 23. 16:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Erősen javaslom a gimnáziumot.Az állatorvosi egyetemhez emelt biológia és kémia érettségi kell,ahogy te is mondod,amire a technikumban sok esetben nem készítenek fel kellően,viszont a gimnáziumban igen (általában).

Azt javaslom,hogy első helyen biológia-kémia tagozatos gimnáziumot/gimnáziumokat jelölj meg.De a legfontosabb az,hogy mindenképp egy erősebb,tagozatos gimibe kerülj be,mert ha nem is biosz-kémia tagozatra jutsz be,utolsó 2 évben fakultációkon is felkészítenek az érettségire.

2021. okt. 23. 16:42
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Orvosihoz gimnázium kell, biosz-kémia fakttal.
2021. okt. 23. 16:43
 4/13 A kérdező kommentje:
"A négy kötelező közismereti tárgyból tesznek érettségit a diákok, a technikusi szakképesítés szakmai vizsgája lesz egyben az ötödik érettségi tárgy."
2021. okt. 23. 16:43
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

""A négy kötelező közismereti tárgyból tesznek érettségit a diákok, a technikusi szakképesítés szakmai vizsgája lesz egyben az ötödik érettségi tárgy."

A négy közismereti tantárgy a magyar,a matek,a történelem és egy idegen nyelv.A technikusi szakmai vizsga pedig maga az a szak lesz,amire mész technikumba,pl.fodrászat,ápoló stb.

Viszont biológiából és kémiából nem fognak felkészíteni eléggé,márpedig ezek a legfontosabb tárgyak!

2021. okt. 23. 16:47
 6/13 anonim ***** válasza:
78%

Én oda járok. TELJESEN felesleges a biosz-kémia fakt. Viszont mivel emelt kémia és emelt biológia kell, min. 6 tárgyból kell érettségizni, ha szakközépbe mész, ahol a szakmai tárgy is kötelező, az már 7 tárgy, elég húzós.

Szóval inkább sima gimibe mennék a helyedben. Ha van egy minimális érzéked a nyelvekhez, akkor nyelvtagozatra, mert bármihez is kezdesz majd az életben, az mindenhez jól jön. Az utolsó két osztályban majd elmész biológia és kémia fakultációra, de nálunk pl. nem voltak ilyenek, magadtól, könyvből is meg lehet a legtöbb dolgot tanulni, ha nincs hozzá önbizalmad legfeljebb elmész egy előkészítő tanfolyamra.

2021. okt. 23. 17:01
 7/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.
2021. okt. 23. 17:22
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a 6-os is mondta,gimnáziumba nyelvi tagozatra is mehetsz,azzal még külön is nyersz,hisz tök jól megtanulhatsz egy nyelven.

De a lényeg, mindenképp gimibe menj!

2021. okt. 23. 17:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Takalodj a felvire.
2021. okt. 24. 13:52
 10/13 A kérdező kommentje:
9. nek gratulálok. 3 szó és még ez sem jött össze.
2021. okt. 24. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!