Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Manapság boldog-boldogtalan...

Manapság boldog-boldogtalan mérnöknek tanul?

Figyelt kérdés

Vagy ennyire felhígult a képzés, vagy kiderül, hogy a magyar ember a számok mestere. Én az elsőre tippelek, illetve szoktam előadásokat nézni tanároktól a YouTube-on, valaki megjegyzi, hogy már annak is örül, ha az odakerült diák tudja a középiskolai matekot.

Mondjuk én azokat sem értem, akiket végig rugdosnak az egyetemi évek alatt, majd büszkén hangoztatja, hogy ő diplomás ember. De ez már egy másik téma.

2021. dec. 18. 21:25
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Én nem bántam meg, hogy szereztem egy műszaki diplomát. Lefelé még mindig van út, de rontani sosem fog a helyzeten, hogy van műszaki végzettségem.

Ha az ember azt a 2 évet hajlandó beáldozni, amíg az alapozó meg a keményebb szakmai tárgyai vannak, utána már lehet mellette dolgozni. És azért egy frissdiplomást 1-2 év szakmai tapasztalattal egyáltalán nem fizetnek rosszul, ráadásul a munkakörülmények is csodálatosak (mondjuk én otthonról dolgozom, de az iroda is szép, igényes, minden eszköz új, normálisan működik).

Apám építési vállalkozó, egyik unokatestvérem ács, a másik autószerelő. Exem villanyszerelő, szóval ismerek elég embert elég közelről, akinek a munkáját nem óhajtom végezni akármennyire is jobban fizetik őt, mint engem (ami egyébként nincs így, egyedül apám keresett jól 4-8 embert csicskáztatva fagyban-tűző napon a redvában, de ha a cégvezetés érdekelne, gazdasági szakra mentem volna, nem műszakira).

2021. dec. 20. 14:06
 32/36 anonim ***** válasza:
Igen, mindenki, csak te nem :DDD
2021. dec. 20. 14:08
 33/36 anonim ***** válasza:

Arról nem beszélve, hogy egy diplomás bére felmehet milliós szintre, főleg ha tud otthonról dolgozni külföldi cégnek, mellé pedig azért bőségesen ki van nyalva a seggünk (szemüvegtámogatás, étteremkupon, sportbérlet kedvezmény, utazástámogatás, év végi bónusz, minden szar).

A szakik többsége magyar kkvknál melózik, amennyiben itthon akar maradni, hát oda menne a halál. Én is dolgoztam ilyen helyen a szakmámban, annál undorítóbb közeget, szánalmasabb főnökökkel még nem b*sztam. És most lehet, hogy apám ellen szólok, de az ő keze alatt sem maradnék egy percig sem, okkal nem folytatom a családi vállalkozást.

2021. dec. 20. 14:10
 34/36 anonim ***** válasza:
60%

30-asnak: Sajnos nem a tudásért kell lediplomázni, hanem, hogy legyen egy papírod. Elég kevés az olyan egyetem, ahol használható tudást adnak.

33-asnak nagyon igaza van, én sem dolgoznék egy magyar kkv-nál eszméletlen a légkör. Amúgy nem is gondolnám, hogy milliókat fizet a beosztottaknak, a vállalkozó elteszi a hasznot. Nem tudom, hogy pl. pont a villanyszerelő mennyire tud egyedül dolgozni, de én ha így dolgoznék, csak egyéni vállalkozóként, a fene lenne másnak a beosztottja.

2021. dec. 20. 17:39
 35/36 anonim válasza:

Érdekes párbeszéd alakult ki. Jó a kezdeményezés.

Szerintem jelenleg Magyarországon egy jó szakember az iparban elég szép eredményeket tud elérni. A végzettség inkább csak lehetőséget biztosít a szélesebb körű lehetőségekhez, hívjuk mondjuk egy lépcsőfoknak.

A másik, hogy mérnök és mérnök között óriási különbségek lehetnek a pályájuk alapján —> csak akár arra gondolva, hogy mennyi tudással a fejében hagyja háta mögött az egyetemet.

-egy okl. gépészmérnök

2022. márc. 19. 09:04
 36/36 anonim ***** válasza:
Èpìtő, közlekedés, környezet, agrár mérnöknek nem éri meg sztem menni. Gépész, villamos, ITs mérnök páros a jó!
2022. márc. 19. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!