Melyik szak illene hozzám?
Én úgy érzem,és teljes mértékben azt vallom,hogy bármit lehet szeretni, meg élvezni is. Ehhez mérten próbálok nyitott lenni, úgy az egész világra. De valljuk be, ez nem mindig megy. A fakt választásnál úgy gondoltam, hogy jó lesz nekem a matek, hiszen az hasznos. Ha bármi szóba jöhet, akkor legyen értelme.Na ,egy év szenvedés után, legalább kiderült,hogy nem ez az én utam. Emelt szinten ez nekem sok volt. Viszont legalább közepen úgy érzem nem jelent most már akadályt. Begyakorolt feladatokkal szerintem simán meg fogom tudni oldani ötösre.
Erről ennyit.
Azóta rátaláltam a törire. Azt egészen élvezetesnek tartom. Van egy sztorija, meglátom az összefüggéseket, összekapcsolom a dolgokat. Angolból és töriből fogok emeltezni. Német lesz a választott tantárgy.
Alapvetően Kereskedelem és marketing szakra készülök, de nem tudom,hogy tetszene-e, vagy hogy keiem való-e. Kicsit félek a pofára eséstől. A pszichológia is érdekelne, de MINDENKI, ismétlem MINDENKI odakészül. Ez kicsit kedvem is szegte, illetve az irreálisan magas ponthatár. Úgy voltam vele,hogy ha valami érdekel ilyen témában,akkor elolvasok egy könyvet. Na erre mondta a tesóm,hogy jó de ennyivel ezt bármire mondhtanám,és nem ez a helyes hozzáállás.
Néha fel-fellángolok az orvosi miatt. Így a gimi közepén gondoltam rá,hogy fuu,na én megyek orvosnak. Menőnek tartottam őket. A világ legkirályabb embereinek. Boncolós videókat néztem neten. Érdekelnek a betegségek, mindenféle szindróma,az ilyen mentális kattantságok, személyiségzavarok, az emberek. Viszont elvetettem az orvosit, mert félek csak fellángolás, az egész, és nem lennék elég kitartó. Ha most lennék tizedikes lehet elmennék kémia faktra. De már nem fogom a gimis anyagot bepótolni emelt bioszra meg kémiára. Talán humánosabb vagyok, sőt biztos, de ettől függetlenül a reál tantárgyakat is érdekesnek tartom ,és nagyon szeretném szeretni.Szóval most itt vagyok tizenkettedikesként, hogy mi is legyen belőlem.
Ami automatikusan ki van zárva az a mérnöki pálya. Ez a matek fakton kiderült:D. Viszont nem tudom a gazdaság jó út lenne -e. Kicsit félek,hogy száraz.Az informatikát is menőnek tartom, csak kicsit félek,hogy haldokolnék egy olyan szakon.
Néha elképzelem magam egy tök menő üzletasszonynak,máskor meg bepánikolok, hogy akkor csak lehúznám az embereket, meg manipulánám, a reklámokkal mint a nagy tőkés kapitalista vállalkozók? :((. Az orvos életeket ment és segít. Viszont áldozatot hoz azzal, hogy az egész életét ennek szenteli.
Így az online nyílt napokon nem sok minden derült ki számomra. Amúgy Debrecenben tervezek maradni.
ENFP a személyiségtípusom, már ha ez valakinek mond valamit. Horoszkópot nem írok,az már tényleg túlzás :DDDD.
Igazából nem tudom mit várok, bármilyen válasznak örülök. Akármi megfogalmazódott benned, nagyon kérlek írd le!!!.
Esetleg a humán erőforrások is ígéretesnek hangzott, csak az a baj, nem igazán van fogalmam róla,hogy mit is csinál egy ilyen szakot végzett valaki.
Jól tudom,hogy ezeknek nekem kell utána járnom,de hátha valaki tud itt is segíteni. Köszönöm.
Kereskedelem és marketing, illetve gazdaságinformatikus.
Nem tudom mi lesz belőlem,majd látom. Egyelőre csak az érettségit éljem túl :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!