Milyen szak illene hozzám?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van már kinézett szakom de kíváncsi vagyok ti mit gondoltok.

18 éves lány vagyok, már érettségiztem, 450 pontom van.

Nagyon szeretem a nyelveket. A többi tárggyal se volt sose bajom, max a fizikával, kémiával, de belőlük is megvolt a négyes.

Maximalista vagyok, néha már negatív értelemben is.

Bírom a monotonitást. Szeretek elméleti problémákra megoldást találni. Könnyen tanulok viszonylag.

Két felsőfokú nyelvvizsgám van (angol, német). Mellette oroszt tanulok.

Egyedül szeretek dolgozni.

2018. dec. 4. 19:58
 1/9 A kérdező kommentje:
Kimaradt: jó fizetést szeretnék (nyilván nem azonnal, majd idővel..:) ) és megbecsült, tisztelt, elismert állást.
2018. dec. 4. 20:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy érdemi választ adjunk, azért pár dolgot érdemes lenne tudnunk rólad.

Milyen tárgyakból jött össze a 450 pont? Ugye a különböző szakokon különböző tárgyakat vesznek figyelembe, így ez azért nem mindegy. Miből érettségiztél és milyen szinten? Egyáltalán mi az, ami érdekel? Van-e preferenciád, hogy melyik városban/egyetemen szeretnél tanulni? Mivel szeretnél foglalkozni? Mennyire vagy jó matekból? Van-e lehetőséged mondjuk önköltséges képzésen tanulni? És ez csak az első pár dolog, ami eszembe jutott. Ezek nélkül érdemi tanácsot nem nagyon tudnánk mondani.

2018. dec. 4. 20:08
 3/9 A kérdező kommentje:

Jaj bocsánat kimaradt. :D

Szegeden szeretnék tanulni.

Van lehetőségem önköltségesre menni.

Német-angol emeltem van.

A matekkal nincs bajom, az érettségim 84%-os, de mint a százalékon is látszik nem a legerősebb tárgyam. :D

2018. dec. 4. 20:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Nyelvtanár?:)
2018. dec. 4. 21:42
 5/9 anonim ***** válasza:
A német-angol szakos tanárit megcsinálni elég biztos állást jelentene, de csak akkor válaszd, ha szívesen állsz a katedrán, érzel elhivatottságot az oktatáshoz. Ha nem, akkor három nyelvvel és jó nyelvérzékkel valamilyen külkereskedelmi, külpolitikai, vagy nemzetközi igazgatási terület volna neked való.
2018. dec. 4. 21:57
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Amit kigondoltunk az a jog+utána a jogi szakfordítói.😀

Tanár nem szeretnék lenni.😕

2018. dec. 4. 22:48
 7/9 anonim ***** válasza:
nemzetközi tanulmányok?
2018. dec. 5. 08:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha a matekkal nincs bajod, és az önköltséges képzést is megengedheted magadnak, én valamilyen gazdaságtudományi szakot javasolnék. Az angol-német önmagában egy jó párosítás, orosszal kiegészítve nem nagyon lesznek elhelyezkedési problémáid. Tény, hogy a közgazdászokból Dunát lehet rekeszteni, de a több nyelvet magas szinten beszélőkre ettől függetlenül nagy szükség van.
2018. dec. 5. 10:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Látom, hogy a jogászatot és arra épülő szakfordítást írtad. Készülj fel, hogy a jogászképzés öt év magolás, szó szerint egész könyveket kell bemagolni. Frissen végzett jogászként pedig szinte csak ismerős útján lehet elhelyezkedni. A szakfordítás pedig egyáltalán nem aranybánya. Mivel rugalmasan, nappali munka után esténként is végezhető, ezért sokan csinálják kiegészítő jövedelemforrásként, a munkaerőkínálat pedig lenyomja a béreket. Én fordítottam régebben szakszöveget egy kiadónak (5 fejezetet egy szakkönyvből), és utólag kiszámolva az ezért kapott pénzből időarányosan nem jött ki a diplomás minimálbér sem. Még magán nyelvtanárként is legalább háromszor annyit kerestem volna ugyanannyi idő alatt. Ráadásul a szakfordítási megbízás esetleges, alkalmanként fizetnek, és semmi garancia nincs arra, hogy kapsz egy következőt. Csak a legprofibbaknak van fix állásuk a fordítóirodákban, de közéjük nagyon nehéz bekerülni. Arra ne is gondolj tehát, hogy pusztán szakfordításból biztosan és jól megélsz majd, mert valószínűleg sem biztosan, sem jól. Sajnálom, ha ezzel elkeserítelek, de ez a realitás, és még a jelentkezésig átgondolhatod mindezt.
2018. dec. 6. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!