Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Létezik ilyen oktatás,egyetem?

Létezik ilyen oktatás,egyetem?

Figyelt kérdés

Jövőre fogok érettségizni és nagyon sokat gondolkodtam,milyen szakirány érdekel.

Eljutottam addig,hogy "konzolos,számítógépes" vonalon nagyon szívesen tanulnék tovább. Csak éppen nemtudom,hogy milyen szakágak vannak,mi az elvárás,stb.

Az egyik álmom az, hogy YouTuber legyek, gameplay/vlog csatornát üzemeltessek,amiben a gameplay a fontosabb (stream,stb)

Valaki tud segíteni, hogy "mifelé" kellene induljak?

(Sajnos jelenleg nincsen számítógépem,mert nem tehetjük meg)

2021. okt. 25. 11:28
 1/4 anonim ***** válasza:
70%

Oké, kiröhögtem magam, szóval továbbgondolom a jutyúber-egyetem dolgot.

Ha tovább akarsz tanulni, de ilyesmivel szeretnél foglalkozni, akkor szerintem valami filmes szakma jó lehetne. Rendező, operatőr, dramaturg vagy hasonló.

Ha nem gondolod, ennyire komolyan, akkor csak csináld, amit a többi bohóc, úgyis max pár évük van ebben a műfajban az embereknek, aztán jön az újabb, menőbb, trendibb...

2021. okt. 25. 11:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Maximálisan őszinte leszek veled:

Ahhoz, hogy youtuber legyél, 0 egyetem szükséges. Legalábbis gameplay-vlog vonalon abszolút felesleges. Ha műszaki contentet szeretnél gyártani, akkor már célszerű elvégezni egy villamosmérnökit vagy mérnökinfót, de tekintettel arra, hogy te gameplay vonalon utaznál, így felesleges a mérnöki egyetem.

Esetleg marketing, kommunikáció, médiatudomány ami hasznos lehetne.

És most jön az őszinteség: álomnak nagyon jó álom, de 0.00000001% esélyed van arra, hogy be is fogsz futni, és megélnél a videózásból. Már millió+1 ilyen csatorna van YouTube-on, itthon is telített a piac. Inkább válassz valami olyan szakot, ami biztos megélhetést ad, már csak abból kiindulva, hogy most nincs géped, mert nem engedhetitek meg magatoknak.

Ha a tech érdekel, akkor mérnökinformatika/programtervező informatikus/villamosmérnök. Attól hobbiból csinálhatsz csatornát, nyomathatod a gameplayeket, de érdemes lenne valami komolyabb dologgal is foglalkozni, hogy ha nem jönne be a YouTube karrier (ne haragudj, statisztikai alapokon nem fog) akkor is legyen valami.

2021. okt. 25. 11:59
 3/4 anonim ***** válasza:
88%

"konzolos,számítógépes" vonalon nagyon szívesen tanulnék tovább"

Ilyen vonal nincs. Ami pedig ezzel kapcsolatban van az kb mind alkotói tevékenység. Konzol/hardver tervezés. Programok készítése, dizájn stb, de ezeknek baromira semmi köze a játékhoz max abban, hogy a kimeneten te azt látod, amit meg csinálnak az baromira nem játék hanem irkálják a kódokat, tervezik a pályát stb...

Te már az a generáció vagy akinek ez az álma és nem vagy egyedül ezzel... szerinted miért baromi kevés él meg ebből jól vagy egyáltalán? Mert az ő semmittevésüket a többi ember fedezi. Ha nem fizet nekik 1000 dolgozó ember akkor éhen halnak. + Hogy akarsz ezzel foglalkozni ha egyáltalán számítógéped sincs? Ergó azt se tudod milyen játszani, egy videót megvágni vagy épp random makikat szórakoztatni?

2021. okt. 25. 11:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én éppen hardverben dolgozok (tervezés + verifikáció). A chip design az egyik legkomolyabb terület amivel villamosmérnökként foglalkozni lehet, viszont köze nincs a "konzolos, számítógépes" vonalhoz. Oké, valóban egy architektúrához tervezünk valamit, amit lehet, hogy pont egy konzolban fognak majd felhasználni, de a munka közben minket ez nem igen érdekel.

Amit mi csinálunk az hardcore mérnöki munka. A YouTube és a "konzolos világ" meg csak egy ága a szórakoztató iparnak.

2021. okt. 25. 12:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!