Melyik közgazdasági alapszak a legmatekosabb?
Figyelt kérdés
Tudom hogy van osztatlan gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés, de ha lehet, inkább először BSc-re mennék, és azután döntöm el, hogy merre tovább.febr. 6. 17:51
2/5 anonim 

válasza:

Matek bsc gazdasági speccel. 1.5 év után van specializáció
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Bp-n lakom, lehetőleg itt szeretnék tanulni. Gondolkoztam matek szakon, de a BME-n csak elméleti és alkalmazott (félig infós) specializációja van, meg alapozó humán/gazdasági tárgyak, az ELTE-n pedig már nincsenek specializációk, hanem csak tématerületek, és összesen van 1 gazdasági tárgy (gazd-pénz matek).
Az alkalmazott közgazdaságtan viszont érdekes lehet. Az milyen szak?
febr. 6. 18:25
4/5 anonim 

válasza:

A neve ne tévesszen meg, valójában elméleti szakról van szó, hasonlóan mint az általad említett gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés (GPME). Nehézségben könnyebb picivel, mint a GPME, de nehezebb mint a többi üzleti gazdasági szak. Több a matek, közgazdaságtan. De ha kevésnek találod, akkor ott van az SKM képzés, ami opcionális. Emelt matek, mikró, makró, kis csoportos foglalkozásokkal van tele. Azoknak jó ez, akik nem akarnak elköteleződni az osztatlan mellett.
5/5 anonim 

válasza:

Én alk. közgázra járok, ha van kérdésed, írj privátban nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!