Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mik a tapasztalataitok az...

Mik a tapasztalataitok az ELTE-n tavaly újrainduló alkalmazott közgazdaságtan képzésről?

Figyelt kérdés
Mennyire matek és mennyire társadalomtudomány beállítottságú? Milyen az oktatás minősége? Milyenek a tanárok? Teljesíthető? Mennyire nehéz angolul, milyen nyelvi szint kell hozzá? Milyen előnyei és hátrányai vannak a Corvinus képzésével szemben?

ma 16:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a Tátk-n van, így eléggé társadalomtudományi beállítottságú. Hogy ez baj-e, az attól függ, mik a céljaid a szakkal.

Ami nekem a bajom az az, hogy konkrétan nincs hozzá passzoló közgazdasági mester az ELTE-n belül, ami szerintem nagyon nagy baj. A közgazdasági elemző volt talán az egyetlen, de már az sincs. Márpedig a bsc-vel nem fogsz sokra menni, muszáj mestert is csinálni, ha ez az irány érdekel.

Ezt a szakot már egyszer kifuttatták, én továbbra sem látok az ELTE-n ebben túl nagy potenciált.

ma 17:07
 2/4 A kérdező kommentje:
És ha más egyetem mesterszakjára jelentkeznék utána?
ma 18:14
 3/4 anonim ***** válasza:
53%
Pl. a Corvinuson van nagyon sokféle msc, játható az út, csak ha az alapszakot is ott csinálod, akkor nem kell írásbeli felvételit írnod. Azért ez nagy könnyebbség. A Corvinuson ez a szak nagyon be van járatva, nagy múlttal rendelkezik, rengeteg szakkolival, diákszervezettel. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok nagy fanatikusa az egyetemnek, de ez a szak kifejezetten megérős.
ma 18:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Mesterre ne Magyarországban gondolkodj csak, rengeteg szuper mesterszak van külföldön és egyre több a blended vagy teljesen online is. (Én pl. Dublinba jártam, ahova csak vizsgázni kellett kijárni.)

Nagyon jó az alk. közgazdaságtan alapszak, csak a statisztikát és adatelemzést kell nyomni ezerrel, és utána meg kell célozni itthon az elte survey statisztika és adatanalitika mesterszakot, vagy külföldön egy tetszőleges statisztika vagy adattudomány mesterszakot.

A Corvinus is szép meg jó, de ha "csak" az ELTE-re vesznek fel, akkor az is jó.

Jelentkezz sorrendben a Corvinus GPME, Corvinus alk. közgáz, ELTE alk. közgáz, ELTE sima matek esetleg menekülőútnak Corvinus vagy ELTE vagy Károli szociológia szakra (Károli szociológián van direkt adatelemzős szakirány), és utána a GPME szak kivételével a többivel célozd be az elte survey statisztikát vagy hasonlót külföldön.

ma 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!