Hogy döntsem el; milyen szakra menjek?

Figyelt kérdés
Igazából az a baj, hogy amelyik érdekel az, vagy büfészak, vagy túl sokan végzik. Kényszerből pedig nem akarok egy nehéz szakra menni, mert így tuti belepusztulnék, és még annyira sem tudnám tartani a tempót, mintha érdekelne (pl egy orvosinál)

2021. okt. 21. 21:17
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

Ne tartson vissza, hogy mások büfészaknak nevezik, ha egyszer

téged komolyan érdekel.

2021. okt. 21. 21:24
 2/6 anonim ***** válasza:
97%
Célszerű olyan szakot választanod, ami érdekel is. De hogy tényleg tudjunk segíteni, leírhatnád azt a bizonyos "büfészakot", amelyik érdekel, valamint mesélhetnél magadról, milyen tantárgyakban vagy jó, mi az érdeklődési köröd, hátha tudunk mondani olyan szakot vagy irányt, amire esetleg nem is gondoltál idáig.
2021. okt. 21. 21:27
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Olyat nem érdemes tanulni, ami bár jól fizet, de nem érdekel.

A munka világában ha nem szereted amit csinálsz, akkor ki fogsz égni pillanatok alatt. Gondolj bele, heti 40 órában kell végezni valami munkát, amit nem is kedvelsz, és nem is vagy belőle olyan jó. Hogy éreznéd magad 3 hónap után?

Inkább tanulj olyat, ami érdekel. Plusz nehogy azt hidd, hogy biztosan abban fogsz dolgozni, amit tanultál.

2021. okt. 21. 21:35
 4/6 anonim ***** válasza:
97%

Sokan végzik el a turisztika bsc-t és lesznek valami dolgozók egy hotelben... elvégezni elvégezhetsz bármilyen képzést, de reális elvárásaid legyenek vele kapcsolatban. Nyilván egy matematikus is kerülhet a mekibe, ahogy egy genderszakos is csak más a valószínűség illetve fizukat tekintve is lásd, hogy kb mik a lehetőségek.

Csináld meg ha érdekel mert valszeg ingyen lesz csak lásd reálisan mit ad és mit nem. Büfé szak pedig inkább attól büfé, hogy boldog, boldogtalan elvégzi de komolyan kb senki nem akar/nem tud vele foglalkozni.

Ha az a diploma az álmod akkor hajrá, de 2 lábbal a földön dönts.

2021. okt. 22. 07:07
 5/6 anonim ***** válasza:
86%

Én is azt mondom, hogy azt tanuld, ami érdekel. Nekem is anno egy úgynevezett büfészak volt az első választásom (nyelvszak), de mindenki azt mondta, hogy azzal nem megyek semmire, válasszak mást. Végül elmentem egy olyan szakra, amikkel jobbak voltak a kilátások, de nagyon nem szerettem, félév után el is jöttem. Szóval hosszútávon nem lehet olyat tanulni és dolgozni sem, amit utálsz, amit nem szeretsz legalább egy nagyon kicsit.

Én jelenleg végzős vagyok, szóval még nem keresek munkát, de vannak ugyanezen a szakon végzett ismerőseim, akik nagyon hamar találtak gyakorlati helyet, rendes munkát, pedig mindenki, mindig azzal riogatta őket, hogy mehetnek a Mekibe.

2021. okt. 22. 08:33
 6/6 anonim ***** válasza:
78%
Azt tanuld, ami érdekel. Ha nem érdekel valami abban úgysem leszel elég jó és csak szenvedni fogsz.
2021. okt. 22. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!