Hogyan döntsem el, hogy az orvosi szakma nekem való?
Mostanában sokat gondolkozom rajta, hogy minek tanuljak tovább? Mindig eszembe jut az orvosi, aztán mindig találok 1 okot, ami miatt nem nekem való. De utána folyton visszatérek rá, mindig újra előjön, hogy mi lenne, ha orvos lennék?
Hogyan döntsem el, hogy ez -e a nekem való szakma? Mit gondoljak át ezzel kapcsolatban, hogy bírnám -e?
Első 6 év orvosképzés, így leszel okleveles orvosdoktor.
Következő 3-6 év szakképzés (A legrövidebb a 3 éves háziorvostan, míg a leghosszabbak 6 évig is elhúzódnak. Ez utóbbiak jellemzően a sebészeti szakirányok (pl. érsebészet, idegsebészet, szívsebészet stb.). A neurológia képzés 5 éven át tart, tehát egy neurológus szakorvos legalább 11 éven át tanulja hivatását.)
További (opcionális) 2-4 év ráépített szakképzés.
Akarsz és tudsz ennyi ideig tanulni?
Aki szeretne egy életen át tartó folyamatos tanulásban részesülni, annak el lehet gondolkodni az orvosin (vagy mérnökin, infóson, stb.) Az biztos hogy megunni igen nehezen lehet csak. Minden eset más, a tudomány és technológia folyamatosan fejlődik, így valóban változatos hivatás. Arról nem is beszélve, hogy társadalmilag is megbecsült, illetve nem hallottam olyan orvosról aki nem érezte volna magát hasznosnak.
Ne azt nézd miért nem neked való, hanem miért igen. Mi miatt szeretnél orvos lenni?
Ha érdekel az egészségügy, de nem feltétlen orvosi vonalon, akkor informatikusként, villamosmérnökként, vegyészként is lehet érvényesülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!