Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt kémia és biológia...

Emelt kémia és biológia érettségi - jó a tervem vagy nem?

Figyelt kérdés

Szóval a helyzet az, hogy nagyon szeretnék gyógyszerész lenni. Azonban érzem, hogy a két emelt érettségi egyszerre nem menne. Egyrészt a bioszfaktos tanárom nem a legjobb (konkrétan a "ppt-t olvasgatok fel" - típus), másrészt ismerem a képességeimet, a határaimat és tudom, hogy nem menne.. (oké, az egyetemen ennél sokkal több anyagból is kell majd vizsgázni egyszerre stb. stb. ezt mondták már, de most tekintsünk el tőle)

Közben nyelvvizsgára készülök (igen, lusta voltam és csak most csinálom meg), plusz be kell hoznom többévnyi töri lemaradást (ebből is pocsék a tanárom, 12.-es vagyok -nyilván- és a 10.-es könyvet sem fejeztük be......)

Tehát kaotikus a helyzet :D

NA DE A LÉNYEG:

'22-ben csak emelt kémiából érettségiznék, aztán készülnék még egy évet az emelt bioszra (közben dolgoznék, spórolnék) és '23-ban érettségiznék bioszból, majd kezdeném az egyetemet.

Úgy érzem felesleges is lenne a 2 emelttel egyszerre megpróbálkozni (esetemben...)

2021. okt. 13. 23:18
 1/5 A kérdező kommentje:
magyarán kiegészítő érettségi vizsgaként csinálnám a bioszt
2021. okt. 13. 23:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg felesleges csak egy emelt biosz miatt húzni egy évet. A törit hagyd a francba, 2-es legyen meg, nem azzal felvételizel. Még rengeteg idő van addig, ha a megfelelő könyveket használod akkor simán megtanulható, tényleg nem nagy anyagról van szó és egyetemen valóban a sokszorosát fogják visszakérni, vágj bele mihamarabb! Ha más okod is van, akkor úgyis azon múlik még :)
2021. okt. 13. 23:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha most rendesen belehúzol a tanulásba, mind meg tudod csinálni egyszerre, nem olyan sok ez.
2021. okt. 14. 00:00
 4/5 anonim ***** válasza:
70%
a nyelvvizsgát is hagyd, sztem ksőbb tedd le
2021. okt. 14. 07:20
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Rossz terv, jelentkezz mindkét érettségire, mindkettőre tanulj, ha az egyik rosszul sikerülne netán megbuknál akkor sem történik semmi. A biosz érettségi nem egy nagy szám, jó tipp, hogy a tanulásod feladatmegoldásokból álljon ne gagyi jegyzetelésből, a biosz érettségi nehezét általában a hosszú, először értelmetlennek tűnő szövegű feladatok adják amelyeknek megoldása vagy benne van a szövegben vagy valami kreatív kis választ kell rá adnod ami nincs leírva egy felkészítő könyvben se. Ha pár hónapig jó technikával tanulsz (feladatbankok és érettségik megoldása) tuti meglesz 70-75 százalék, szóbelivel több is. A nyelvvizsga ha olyan nagy gondot okoz csúsztasd nyárra. A történelem érettségi kb 2 hét tanulást igényel ha ötöst akarsz nulláról, nem azért mert annyira kevés az anyag hanem mert javarészt szövegértés, ábraelemzéses feladatok vannak, amiket ott kell kioskodnod mindenféle előtudás nélkül, persze az esszéhez nem árt ha van valami fogalmad a témáról (erre fordítsd a két hetet).
2021. okt. 14. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!