Megéri vegyészmérnöknek tanulni? Jó a fizetés?
Figyelt kérdés
Továbbá vegyészmérnökire elfogadják a közép matek és az emelt biosz érettségit? kémiából nem szeretnék érettségizni:(2021. szept. 27. 19:08
1/3 anonim válasza:
Hát,kémia nélkül nehez leszel vegyészmérnök, ugyanis a vegyészmérnök kémiával foglalkozik (nevéből is adódóan)... Biológiához aligha van valami köze. Nem mellesleg ha nem szereted a kémiát (ugyan ezt konkrétan nem írtad de az irományodból ezt tudom kövekeztetni) akkor miért szeretnél ezzel foglalkozni? Olyan hivatást válassz amit szeretsz is csinálni, na meg meg is éri.
2/3 anonim válasza:
Ha csak a pénz motivál akkor garantálom hogy szakmától függetlenül az első félévben fogod otthagyni az egyetemet, vagy lemorzsolódni.
Ha nem érdekel amit tanulsz és nincs iránta elhivatottságod akkor a legmenőbb, legkeresettebb diplomával a kezedben is szenvedés lesz a munka világa. Lehet "büfészakos" diplomákkal is nagyon jól keresni ha kiemelkedő vagy a saját területeden. Ezt a területet keresd meg, olvass rengeteget és kísérletezz.
3/3 anonim válasza:
Lehet biomérnöknek menni ilyen feltételekkel. Sőt lehet emelt matek+közép kémiával vegyészmérnöknek. Nézz utána a felvin, ezt a variációt nem tudom fejből, és pont annyi energia lenne nekem megnézni, mint neked.
De igen, miért nem szeretnél kémiából érettségizni? A vegyészmérnöki nagyon kemény szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!