Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Már késő pályát módosítanom?

Már késő pályát módosítanom?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, 1 év múlva fejezem be az egyetemet (mesterképzés, gazdasági szak), viszont mindig is állatorvos/orvos szerettem volna lenni, csak nem tartottam magam elég kitartónak hozzá (biosz emelt érettségim van, de az is ,,csak" 70 valahány %-os). Ti belevágnátok az újraérettségizésbe, felvételizésbe stb most, vagy dolgoznátok néhány évet, anyagi biztonságot megteremtenétek, és ha még továbbra is érzitek magatokban az erőt, akkor csinálnátok? Akkor is, ha addigra esetleg már 30 évesek is lesztek?
2021. szept. 12. 18:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi a motivációd az orvosi pályával?

Ha nagyon erős a késztetés és nem csak a presztízs hajt csak akkor vágj bele.

Ha én választanék a kettő közül inkább állatorvosira mennék.

A humán ellátás is szép meg jó, de nagyon nagy szívás. Éveken/évtizedeken keresztül alig lesz szabadidőd/unnepnapod, ha ügyeletes vagy az 24 óra helyett lesz az 30-36 óra is. A hierarchia megdonthetetlen. Azt kell csinálnod amit a főorvos mond, hiába baromság. A betegek közt akadnak azért olyanok akiken jó szívvel segít az ember, de vannak nagyon taplók is köztük(meg csak simán furák).

Aztán ott vannak a tragikus esetek is, amiket szintén fel kell dolgozni(pl fiatal daganatos, öngyilkos, kB ok nélkül hal meg, egyéb súlyos betegek, hajléktalanok).

Ha sebészet felé mennél, az még inkább igénybe veszi a lelket.

Gyakorlatilag dehumanizálódsz néhány év alatt és ha most nagyon empatikusnak érzed magad, akkor azt is elveszited.

2021. szept. 12. 19:05
 2/9 A kérdező kommentje:

Igen igen, teljesen igazad van. Sokkal inkább az állatok felé húz a szívem egyébként, pontosan a fent említett okok miatt.

Te a kérdésben szereplő 2 opció közül melyiket választanád inkább?

2021. szept. 12. 19:58
 3/9 A kérdező kommentje:
Illetve ez az erős hierarchia az állatorvosi rendelőkben stb. nem figyelhető meg véleményed szerint?
2021. szept. 12. 20:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Állatorvosokkal csak annyi tapasztalatom van, hogy évente viszem a kutyám oltásra.

Ott is nyilván van az orvos, mellette az asszisztens és azért meg van az alá-felé rendelődés. Én csak bízni tudok abban, hogy az állatorvosi berkekben azért nem az megy mint a humán ellátásban.

2021. szept. 12. 20:59
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2021. szept. 12. 21:16
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha ezt akarod csinálni akkor hajrá, de én igyekeznék minél előbb megcsinálni.

Ha jól tudom orvosi képzésnek 7-12 év között van mire vége, így érdemes nem 50 évesen elkezdeni. 7 év talán a basic orvos és a 12-vel már valamire szakosodtál.

+ha ezt akarod akkor le kell nyelned a békát, hogy szarul fogsz élni a képzés ideje alatt, mert nagyon sok idő orvosi mellett nem lesz 200-at keresni. Így ha a párod nem tart el, akkor egy albit fenntartani + enni is elég nehézkes lesz.

2021. szept. 12. 23:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, állatorvosi felé húz a szívem egyébként, és az is mellette szól, hogy az ,,csak" 5+fél év, ha jól tudom. De belevágok, mert érzem, hogy most nem a megfelelő helyen vagyok.
2021. szept. 13. 08:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem késő, még tök fiatal vagy, hajrá! Nekem egyik barátnőm is közgázt végzett, és most jelentkezik jövőre orvosira. Ő 30 éves, és ő sincs még elkésve. Tedd, amit a szíved diktál.
2021. szept. 13. 10:09
 9/9 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm :)
2021. szept. 13. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!