Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 3 helyet jelöltem a felvi-n...

3 helyet jelöltem a felvi-n az első helyen 0 pontom van a másik 2 helyen számol pontszámot, van értelme sorrendet módosítanom?

Figyelt kérdés
Ha jól sejtem az első hely automatikusan " kiesik" és a másik 2 megjelölt hely, ahol számol pontszámot " marad életben", de a biztonság kedvéért szeretnék megkérdezni Bárki, nálam okosabbat, hogy ilyenkor van-e értelme a sorrend módosításnak? mert amit első helyre jelöltem az 0 pont lesz ott más érettségi tárgyat vesznek figyelemben és arra nem lesz meg a min. pontom
2021. jún. 17. 10:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha tuti, hogy nem lesz meg a minimum pontod oda, akkor tuti hogy nem fognak felvenni. Így szerintem felesleges cserélni
2021. jún. 17. 10:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem lesz meg mert emelt szintü érettségim nincs a màsik 2 helyen a FOSZ ami alapjàn elszàmoltàk a pontjaim
2021. jún. 17. 10:24
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

Legfeljebb amiatt, hogy az első helyen biztos befutó legyél.

Ahogy írtad, az első hely ilyenkor automatikusan kiesik.

2021. jún. 17. 10:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Amiatt lenne értelme módosìtani?

Ha jól tudom akkor megint kell hitelesiteni ha igyis-ugyis ami most 2. Helyen van nekem(mert az elsö kiesik) szak fog szàmìtani akkor nem varriàlnék csak tartok töle h akkor oda BIZTOS h sikerül-e?! mert 2.hely(persze ha a pontszàm OK)

2021. jún. 17. 10:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen felesleges, de a lelki nyugalmad érdekében megcserélheted.

Tévhit, hogy az előnyt élvez, aki előrébb jelöli meg az adott egyetemet. A sorrend csak azért érdekes, mert amit elsőnek jelölsz meg, és lesz rá elég pontod, akkor csak oda mehetsz, utólag nem válogathatsz. Ha mondjuk egy helyet ötödiknek jelölsz meg, és van 400 pontod oda, de van olyan peched, hogy az első négy helyre nem jutsz be, akkor te az ötödiknek megjelölt egyetemre előbb jutsz be, mint az, aki elsőnek jelölte meg és 399 pontja van.

Tehát a saját sorrended csak a TE bejutásodat korlátozza, mivel ha az elsőre felvesznek, akkor a többire nem, ha az első nem, de a másodikra igen, akkor a többire nem, és így tovább.

Jelen helyzetben az a biztos, hogy az elsőnek jelölt egyetemre nem jutsz be, így a másodiknak jelölt lép az első helyébe.

2021. jún. 17. 11:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Vilàgos!Köszönöm szépen a válaszod :)
2021. jún. 17. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!