Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen/melyik gimibe fogtok...

Milyen/melyik gimibe fogtok felvételizni? (8.osok) 📚

Figyelt kérdés

Elsősorban 8.os és Budapesti társaimat kérdezném ez ügyben ha már van elképzelésük

Jövőre már én is gimis leszek de nem tudok gimnáziumot választani, párat írnátok nekem? Olyanokat amik tényleg erős és jó gimnáziumoknak számítanak!;D

2021. szept. 12. 10:37
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Szerintem most a legjobb választás az általános gimi lenne:D
2021. szept. 21. 17:23
 12/24 anonim ***** válasza:

A spanyolt beszélő 400 millió fő neked kevésnek számít? Sokkal többen beszélik azt a világban, mint például a németet a maga 178 milliójával.:)

Bár az olasz nyelvet beszélők száma "csak" 115 millió, mégis egy gyönyörű nyelv, amit érdemes megtanulni.

Ez a két nyelv már egy jó kiindulási alap, mert így pár hely kiesik a nyelvek hiánya miatt.

Egyébként az angol nyelvhez ragaszkodsz? Szóval mindenféleképpen akarod azt tanulni a gimnáziumba is, vagy helyette ha lehet, akkor mást választanál?

Általános tagozatnál is van olyan, ahol van egy nulladik, nyelvi előkészítős év. Szívesen mennél ilyenbe is, vagy inkább maradsz az egyszerű 4 évesnél?

Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy Budapesten belül melyik kerületek jöhetnek szóba? (mert ha jól értelmezem, akkor ott laksz, de gondolom azért nagyon sokat nem akarsz utazni a suli miatt)

2021. szept. 21. 18:58
 13/24 anonim válasza:
37%
Őszintén kettő között vacilálok. Vagy a Szent Györgyi Albert(Békéscsaba) Sportszakára, vagy Kozma Ferenc mezőgazdasági szakképző iskola és kollégiumának lovász szakára szeretnék tovább menni.
2021. szept. 22. 11:58
 14/24 A kérdező kommentje:

Most újra itt vagyok azóta már nézegettem sulikat és találtam is párat leírom nektek hátha valaki mást is érdekelne, és gondoltam irhatnátok véleményt róluk:D

1.Ami eddig a legjobban

tetszik, viszont még nem

voltam egyik suliba se nyílt

napon szóval majd utána majd

meglátjuk de az a suli a

a Budapesti Innovatív

Technikum Gimnázium és

Szakközépiskola

2.Szeretnék majd a jövőben

valamit sportolni de csak így

hobbiként szóval ez a kövi

Dózsa György Gimnázium és

Táncműveszeti Szakgimnázium

3.Raoul Wallenberg

Szakgimnáziuma és

Szakközépiskolája

4.Semmelweis Ignác Többcélú

intézménye/ Bókay János

Többcélú Szakképző intézménye

(szerintem hasonló a kettő de

ti szerintetek melyik lenne a

jobb suli?)

5.Színyei Merse Pál Gimnázium

6.Ady Endre Gimnázium

7.Bornemissza Péter Gimnázium

8.Fazekas Mihály ált.Iskola és

Gimnázium

9.BKSZC (nem emlékszem a teljes

nevére csak a rövidítésére)

(itt tudom hogy fodrász és

kozmetika szakok vannak)

10.Óbudai Gimnázium

Várom a véleményeteket!;D

2021. okt. 4. 19:47
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát, elég színes lett a paletta. A Fazekas nagyon erős, igazi top gimi. Ide nagyon jó, 80 fölötti írásbeli szükséges.

Az Óbudai a második legerősebb, ide olyan 70-75 pontos írásbelivel lehet bejutni, ha van nehány 4-esed.

A Szinyei és az Ady kb. azonos erősségű. Tagozattól függően ide is kell 65-70 pontos írásbeli, ha nem viszel max. pontot az év végi/félévi jegyeidből.

A Dózsába ennél valamivel kevesebb is elég lehet.

A BIG-be kifejezetten alacsony pontszámokkal be lehetett jutni idén és tavaly is. Az összes tagozatukra elég volt kb. 45 pontos írásbeli.

A többi sulit nem ismerem.

2021. okt. 4. 20:53
 16/24 anonim ***** válasza:
81%

Amikor felállítod a sorrendet, akkor legelőre azt az iskolát érdemes írnod, ahova leginkább szeretnél menni. Szíved joga eldönteni melyik sulit rakod legelőre, de nincs értelme gyenge iskola után erőset rangsorolni. Ha egy előrébb rangsorolt középiskolába bekerülsz a felvételi keretszámba, akkor az összes többi utána rangsorolt sulit törli a logaritmus, tehát azokba már ne nyerhetsz felvételt. (Max. méltányossági kérelemmel vagy esetleg rendkívüli felvételi eljárás során, de az egy másik történet). Ha viszont nem lesz elég pontszámod, hogy felvegyenek ez elöl megjelölt nem annyira erős iskolába (pl. BIG), akkor a hátrébb rangsorolt magasabb felvételi pontszámot igénylő Szinyeibe, Adyba és Óbudaiba sem fognak, Fazekasról nem is beszélve.

felvizsga.eu oldalon érdemes körülnézned

Töltöttél már ki régebbi felvételi feladatsorokat? Hogy sikerültek?

A Bornemissza Péter Gimnáziumba figyelembe veszik a vallási elkötelezettséget is. Az iskola fenntartója a Hit Gyülekezete.

2021. okt. 5. 10:29
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Hááát... nem igazán látom át mi alapján nézted ki ezt a 10 sulit. Először azt kérted, hogy erős, jó gimnáziumokat írjunk neked. Az általad kinézett sulik fele viszont nem is gimnázium. A gimik közül is csak a Fazekas erős. (Esetleg az Óbudai, de az inkább középerős) Írtad azt is, hogy általános gimnázium lenne a legjobb választás. BIG, Dózsa és az Ady indít általános tagozatot, az ok, de a Fazekas, a Szinyei és a Bornemisza nem. A Dózsánál írtad, hogy szeretnél a jövőben sportolni. Most evvel az információval sem tudok mit kezdeni. A Dózsában van gimnáziumi sporttagozat és táncművészeti szakgimnáziumi képzés is, de oda olyanok jelentkeznek, akik versenyszerűen sportolnak vagy évek óta táncolnak valahol. A szakgimik meg eleve nem általánosak. Szóval én már itt elvesztem...
2021. okt. 7. 13:46
 18/24 A kérdező kommentje:
Tudom, igazából én se tudok már kiigazodni, de ezek csak ilyen példák vagyis először elmegyek innen a legtöbb suliba nyílt napra és utána választok tetszés szerint
2021. okt. 8. 06:54
 19/24 A kérdező kommentje:
Én belsőépítészettel szeretnék majd a jövőben foglalkozni de nem tudok róla hogy ilyen Gimnázium vagy esetleg Szakgimnázium, Technikum lenne-e valamerre:/
2021. okt. 8. 06:55
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha belsőépítész szeretnél lenni, akkor pl. a következő módon érheted el a célodat:

gimnázium vagy szakgimnázium/technikum -> érettségi -> építőművészet alapképzés -> Belsőépítész tervezőművész szak mesterképzés

vagy

gimnázium vagy szakgimnázium/technikum -> érettségi -> fizetős belsőépítész képzés

Építőművészet szak (alapképzés): [link]

[link]

[link]

Belsőépítész tervezőművész szak (mesterképzés):

[link]

Ez alapján én egy művészeti/rajz tagozatos erős, középerős gimnáziumot javasolnék, ahol a matek érettségire is rendesen felkészítenek. Pl. Kőbányai Szent László Gimnázium, II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, Leövey Klára Gimnázium

Érettségi utáni fizetős képzések pl:

enteriorstylist: [link]

Belsőépítész: [link]

Ha a fizetős képzés nem kizáró ok, akkor képzőművészeti szakgimnázium vagy művészeti/rajz tagozatos gimnázium jó választás lehet az érettségi és a rajzkészség megszerzéséhez, és a kreatív látásmód fejlesztéséhez.

Képzőművészeti szakgimnázium: Kisképző, Jelky, Forrai, Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kreatív Technikum

Gimnázium rajz tagozattal: Szent László, II. Rákóczi, Leövey, Újbudai Széchenyi, Sztehlo, BIG (alapítványi: Comenius, Diákszempont)

2021. okt. 8. 21:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!