Nem érdekel az egyetem, hogyan tovább? (Nem akarok tanulatlan, vagy bunkó maradni.)

Figyelt kérdés

Elsőéves hallható vagyok a BGE-n, nemzetközi gazdálkodás szakon, és az a problémám, hogy nem érzek semmiféle érdeklődést, se felelősségérzetet ez iránt, és így nagyon nehéz, mert nem tudom, mit kezdjek az életemmel. Nem azért, mert egy lusta disznó vagyok, hanem mert nem választottam jól.

Amiket tudni kell rólam: a vártnál sokkal jobban leérettségiztem (így fel is vettek államira Budapesten), van 2 felsőfokú nyelvvizsgám (angol , német), van B-s jogsim, hobbi szinten zongorázom, dalokat "írok", imádok főzni, imádok vezetni, szeretem a nyelveket, imádok külföldön járni. Imádom bütykölni a 20 éves kisautóm, imádom a filmeket, a művészetet, és a nem mindennapi dolgokat.

Viszont nem szeretnék olyat csinálni, amit gyűlölök. Márpedig sajnos abszolút nem érdekel az, amire - anno kizárásos alapon - jelentkeztem. Ilyen tárgy olyan tárgy, nem csak nem érdekel, irtózom tőle. És így nem lehet egyetemet elvégezni. Vagy el lehet, aztán 26 évesen egy kiégett ürge leszek, aki olyan munkát tud ezzel a diplomával vállalni, ami amúgy nem is ő, DE legalább elmondható róla, hogy hmm, tanult ember legalább, ennyi a lényeg és helló.

Mit tudnék én csinálni a leírtak alapján? Milyen más, nekem való szak, vagy szakma létezik, amiről esetleg (valószínűleg) nem tudok, de nekem való lenne? Köszönöm előre is a biztató válaszokat. 😁

2021. szept. 6. 18:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kamionsofőr
2021. szept. 6. 19:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt így eldöntötted első nap után?
2021. szept. 6. 19:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Válassz szakmát!
2021. szept. 6. 19:29
 4/7 anonim válasza:
100%
Válts szakot, az alapozó tantárgyak egy egyetemen belül szinte egyformák, találj egyet ami jobban érdekel azon az egyetemen.
2021. szept. 6. 21:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hagyj ki egy évet/felet és melózz közben. Addig lesz időd elmélkedni, hogy mit is szeretnél.
2021. szept. 6. 22:00
 6/7 anonim ***** válasza:
62%
Aki szerint az, akinek nincs diplomája, az tanulatlan bunkó, hát az csinálhat bármit, bunkó marad.
2021. szept. 7. 07:01
 7/7 anonim ***** válasza:
40%
Kérdező! Milyen emeltek szükségesek a nemzetközi gazdálkodás szakhoz? Köszönöm a válaszodat.
2021. szept. 7. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!