Ha tanulatlan családból származom, akkor lehet esélyem tanultnak lenni ?
Figyelt kérdés
A szüleim sosem foglalkoztak a tanulmányaimmal:/ Így kisgyerekként én is leszartam.
Meg hát a keverékük vagyok, tehát lehet hogy nem is vagyok alkalmas egy normális egyetemi szakra?
2021. aug. 8. 16:29
1/9 anonim válasza:
Hogyne lenne! Az, hogy igényed van a képzésre, tudásra, már bizonyítja, hogy nem egyszerűen a szüleid "keveréke" vagy, hanem egy önálló személyiség szabad akarattal. Ha valaki értelmiségi családból származik, bizonyos szempontból könnyebb dolga van, de ez messze nem jelenti azt, hogy más ne rúghatna labdába.
2/9 anonim válasza:
Persze. Meglepi: a tanultságot tanulással érheted el!
3/9 anonim válasza:
Minden családban volt egy első diplomás családtag ;) Szorítok neked!
4/9 anonim válasza:
Diplomázni lehet, csak van amiből nem érdemes mert többre vinnéd egy szakmával, még ha derogál is.
5/9 anonim válasza:
Ez nem függ a szüleidtől... Az egész familiám mindenféle mérnökből meg orvosbol áll..
Eleinte én is ebben szerettem volna dolgozni de nekem inkább a művészi dolgok foglalkoztattnak és azzal megyek tovább.
Minden tőled függ legalább te tanult leszel a családból. 😁
7/9 anonim válasza:
Ha nagyon akarod, összeszeded magadat, és csak arra koncentrálsz, akkor igen.
8/9 anonim válasza:
Természetesen! Minden rajtad múlik! Ha könnyen tanulsz, akkor szerencséd van. Én nehezen tanultam, sok időm ment rá, de megérte. Vagy zseblámpa, vagy gyertya mellett tanultam, esetleg éjszakánként a konyhában. Lenéztek, megaláztak, de azt mondtam, azért is megmutatom! Két iskolázatlan szülő, hat gyerek, másfél szobában...van két szakmunkásképzői, egy középiskolai, három főiskolai diplomám hét szakból...felneveltem három gyermeket...már nem tudok dolgozni... Hajrá! Drukkolok neked!
9/9 anonim válasza:
Ilyen helyzetben csak akkor lesz esélyed, ha kikerülsz a közegükből. Így egy minél távolabbi egyetemet javasolnék, és elég lenne ha csak 2-3 havonta mész haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!