Ha nincs diplomám nincs alapvető műveltségem? Értéktelen lennék? 20/f
Érettségi után elvégeztem egy szakmát amit szeretek, jó helyen dolgozom és szeretem is.
Viszont anyum azt mondja ha nincs diplomám sose fognam engem komolyan venni sehol, mert nincs alapvető műveltségem. Most komolyan? Azt mondja bármilyen szakot végezzek, nem kell abban dolgozom utána csak legyen mert addig nem vesz komolyan senki.
Igaza lenne ?
Legyünk realisták:
ha nem értesz semmihez, plusz tájékozott sem vagy, akkor nincs alapvető ismereted, amivel tudnál mit kezdeni, amire tudnál alapozni, amire a munkáltatók tudnának mit kezdeni. Ha munkaerőpiaci értelemben nézzük, akkor bizony a fehér galléros körben igenis az vagy.
Ezek alapján sokkal inkább lehetsz kék galléros, ott viszont lehetsz ugyanolyan értékes, mint a másik.
Emberileg, jellemben ettől még nem vagy kevesebb, egyszerűen csak az intellektusod nem teszi lehetővé, hogy egy bizonyos szellemi szint felé emelkedj...
Fuhh, ne tudd meg, hány mérnököt ismerek, aki a saját területén biztosan zseniális, de egy épkézláb, felnőtteknek való témáról nem lehet vele elbeszélgetni, mert annyira tudatlan (és szűklátókörű)... Mindegy, hogy irodalom, filmek, politika, művészet, eszmék bármilyen korból, utazás stb, mindegyikben rohadt műveletlen és korlátolt. Hogy azt meg se említsem, hogy egyetlen mondatot sem képes több súlyos helyesírási hiba nélkül leírni.
Nem gondolom, hogy műveltebb lenne annál, akinek nincs papírja, de magához az Élethez hozzá tud szólni legalább (és nem ciki, ha ki kell küldenie egy köremailt vagy megírni egy hivatalos levelet).
Általános műveltséget kb csak a bölcsészkar ad, azzal meg lehet nyugodtan éhenhalni.
Ettől függetlenül diplomával jobbak lennének az esélyeid a munkaerőpiacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!