Miért jelentkeznek ennyien úgy egyetemekre, hogy az olyan alapvető kérdéseket sem gondolják át, mint a lakhatás?
Vannak városok, egyetemek, ahol kevés hely a kolikban, nehéz bekerülni. Mégis csomóan odajelentkeznek úgy, hogy vagy utána se néz, hogy van-e esélye bekerülni, vagy úgy van vele, hogy hátha bekerül... Hogy lehet erre alapozni a következő x évedet?
Napokban is több ilyen kérdés volt, ahol a kérdező azt boncolgatja, hogy mégis hol fog lakni, mert albérletet nem tud finanszírozni, kollégiumot meg valószínűleg, vagy akár biztosan nem kap.
Hogy lehet egy másik városba akár több száz kilóméterre az otthonodtól úgy egyetemre jelentkezni, hogy vagy felvesznek a koliba, vagy majd lesz valami? A kollégium jelentkezésének menete, szükséges papírok, stb. Egyik sem titok, felkeresed az adott egyetemet/kollégiumot és megkérdezed. Ha tudod hogy számolják a pontot, és tudod, hogy az elmúlt években mik voltak a ponthatárok, akkor ha biztosra nem is, de azért valószínűleg tudni fogod, hogy felvesznek-e vagy nem.
Én itt arról beszélek, hogy miért vannak ennyien, akik annyira felelőtlenek, hogy ezeknek se néznek utána? Ugyan így például a határidők, az elmúlt napokba is láttam olyat, hogy kérdezi a gyerek itt gyakorin, hogy xy egyetemen mikor lehet koliba jelentkezni, válasznak meg megkapja, hogy már nem is lehet. Pedig az egyetem honlapján fehérek-feketén ott volt minden. Gondolom várta, hogy majd valaki az orra alá dugja az infókat, még az egyetem weboldalát se volt képes felkeresni, hogy megnézze..
A mindent megtett mégsem sikerült, és a semmit nem csinált között van szerintem némi különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!