Miért jelentkeznek ennyien úgy egyetemekre, hogy az olyan alapvető kérdéseket sem gondolják át, mint a lakhatás?
Vannak városok, egyetemek, ahol kevés hely a kolikban, nehéz bekerülni. Mégis csomóan odajelentkeznek úgy, hogy vagy utána se néz, hogy van-e esélye bekerülni, vagy úgy van vele, hogy hátha bekerül... Hogy lehet erre alapozni a következő x évedet?
Napokban is több ilyen kérdés volt, ahol a kérdező azt boncolgatja, hogy mégis hol fog lakni, mert albérletet nem tud finanszírozni, kollégiumot meg valószínűleg, vagy akár biztosan nem kap.
Én sem Pesten vagyok és legalsó hangon is kb 50-60 ezer/hónap egy albérlet, amiben nincs meg benne a költőpénz meg a rezsi. Ezt nem minden szülő tudja finanszírozni és aki pl olyan egyetemre jár, mint az orvosi, vagy a jog, az nem tud mellette dolgozni, tehát csak kollégiumban tud lenni. És akkor Pestről ne is beszéljünk ott meg milyen árak vannak.
Azt meg nem értem, miért lenne felelőtlen az, aki tanulni akar. A kérdező logikáját követve ezek szerint akkor csak az mehet egyetemre, akinek rengeteg pénze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!