Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kollégiumból bármikor ki...

Kollégiumból bármikor ki lehet jelentkezni, ha idő közben találok kedvező albérletet? (ELTE)

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor ennek mi a módja?

A kérdés teoretikus, ne írjátok, hogy "ah, lehetetlenre vállalkozol haver"

2018. aug. 2. 11:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan nem vagyok eltés, szóval javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom nagyjából mindenhol úgy van, hogy év közben is el lehet menni a koliból, csak van egy meghatározott időpont (nálunk kb. Hónap közepe), ameddig szólni kell, vagy e-mailban, vagy személyesen a koliirodában a koli igazgatójának. Ha ezen az időponton túlcsúszik valaki, akkor is kiköltözhet, de a következő havit még ki kell fizetnie.
2018. aug. 2. 11:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg ki lehet, de az azhavi díjat felszámolják. Továbbá sok helyen büntetés jár érte (nem pályázhatsz kolira csak kövi évben).
2018. aug. 2. 11:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk például (egy vidéki egyetem) olyan szabály is volt, hogy tavaszi félévben, március után már neked kell gondoskodni róla, hogy valaki menjen a kollégiumi helyedre, vagy pedig fizetned kellett az április-május-júniusi díjat is.

Ez részben érthető, hiszen április körül már nem nagyon fog a kolesz senkit sem találni a helyedre.

amúgy kijelentkezni bármikor ki lehet, de mivel év elején egy kollégiumi szerződést írsz alá az ottlakásról, így az lesz a kérdés, hogy melyik havi díjat kell kifizetned. (szerencsés esetben nyilván csak az aktuális havit)

2018. aug. 2. 22:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
ELTE-s kollégista vagyok. Így van, bármikor ki lehet költözni. Kisebb kikötések azért vannak, pl. tanév elején ha nem mondod le augusztus közepéig a férőhelyet (azt hiszem, idén aug. 11-e a határidő), akkor szeptembert és októbert mindenképpen ki kell fizetni. Valamint hiába költözöl ki vizsgaidőszak elején, pl. januárban/májusban, attól a félév utolsó hónapját, tehát februárt/júniust elkérik. Az utolsó hónap kivételével bármikor lemondhatod, csak időben jelezd az adott Tagkollégium vezetősége felé, hogy a következő hónap kezdetéig kiköltözöl. Természetesen, ha egyszer kijelentkeztél, akkor az adott tanév során már nem költözhetsz vissza, a férőhelyed rögtön elveszíted, és várólistáról felveszned valakit a helyedre.
2018. aug. 4. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!