Pénzügy-számvitel foszk képzést el tudok végezni
alapvetően humán beállítottságú emberként, ha
matekból sosem voltam jó?
Figyelt kérdés
8 éve érettségiztem, nyelvszakos diplomám van, nem is akartam soha ilyen területen tanulni, viszont a munkahelyem miatt elkezdett érdekelni a gazdasági terület, és rájöttem, hogy nem 100%-osan csak a humán dolgok vonzanak.
Karrierteszt szerint is pl. elemző munkakörök valók nekem, ahol kell analitikus gondolkodás. Az szerintem van is nekem, csak a logikám nem volt soha jó. Én tipikusan az voltam mindig, aki csak a szorgalma miatt kapott jó jegyeket.
Alapképzést nem is szeretnék megpróbálni, viszont azt hallottam, hogy a foszk képzésen a nagyon szivatós, alapképzéses tárgyak nincsenek is a tantervben.
A számvitelhez nem nagyon kell a matek. Számviteli szakügyintézőként végeztem 15 éve. Én inkább reálos beállítottságú vagyok, de itt rengeteg dolgot be kell magolni, de a logikus gondolkodás sem árt.
2021. ápr. 25. 22:15
2/7 anonim válasza:
A FOSZK kb a bárki által elvégezhető kategória, szaktól függetlenül. Nyilván akarni kell, fontos a motiváció és nem árt ha tudsz írni-olvasni, ennyi elég hozzá.
2021. ápr. 26. 01:06
3/7 anonim válasza:
2,akkor aki írni olvasni tud az FOSZK-ot végzett?
2021. ápr. 26. 01:12
4/7 anonim válasza:
#3: A szövegértés látom nem megy. Azt írtan, hogy aki írni-olvasni tud az el tudja végezni a FOSZKot HA AKARJA!!! Nem azt írtam hogy mind elvégezték, hanem hogy ha van motivációjuk, és rászánják magukat, meg tudnák csinálni.
2021. ápr. 26. 01:15
5/7 anonim válasza:
Akkor nem is nézte le a FOSZK képzést ugye? Ha írni olvasni kell csak hozzá na meg az akarat...látom te sem érted.
2021. ápr. 26. 01:44
6/7 anonim válasza:
#5: Nem, nem nézem le, csak reálisan látom. Az Anyám tyúkját is bárki meg tudja tanulni, aki ért magyarul és rászán egy kis időt, nem kell hozzá még átlagos agyi képességekkel sem rendelkezni. Ezzel nem nézem le azt aki megtanulja, sem magát a verstanulást, nemtudom ez miből jött le. Nyilván eltúlzott példa, de a lényeget érted.
2021. ápr. 26. 01:53
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Azért nem hiszem, hogy írni-olvasni tudni elég hozzá :)
De ezek szerint nem kell annyira félnem. Még nem 100%, hogy elkezdem, de a pontjaim bőven megvannak.
Tapasztalatnak is örülnék olyantól, aki járt pénzügy-számvitel foszkra, főleg pénzintézeti szakirányon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!