Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pénzügy és számvitel FOSZK...

Pénzügy és számvitel FOSZK után Fizika Bsc mennyire piac képes elhelyezkedés, fizetés stb. szempontjából?

Figyelt kérdés
Vagy inkább pénzügy és számvitel Bsc , majd Pénzügy Msc.

2021. ápr. 25. 16:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Kb mint a villamosmérnök után a kőműves.
2021. ápr. 26. 01:19
 2/12 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd, hogy miért ennyire rossz ötlet?
2021. ápr. 27. 19:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondtam hogy rossz ötlet, pont azért hoztam fel ezt a példát, mert külön-külön mindkettő jó szakma, csak egyszerre sehol nem fogod használni. Ha az a cél hogy több lábon állj, akkor teljesen jó a pénzügy számvitel, és a fizika együtt. De olyan munkakört nem tudnék most mondani, ahol a kettőt egyszerre kéne használni. Szóval akár fizikai, akár pénzügyi végzettséget igénylő munkakörben dolgozol, a másik gyakoraltilag fölösleges lesz, de arra nagyon jó, hogy ha megunod/nem jön be/nem tudsz elhelyezkedni akkor a másik területen is találhatsz munkát.
2021. ápr. 27. 22:16
 4/12 A kérdező kommentje:
Így már értem, köszönöm a segítséget🙂
2021. ápr. 27. 23:13
 5/12 anonim válasza:
0%

Pénzügy-számvitel FOSZK után egy jó külföldi(Las Vegas) cégnél (pl. MyDailyChoice) elég jól kereshetnél.

Sok ágazat van,biztos eltudnál helyezkedni.

Fizetés tőled függ:250E-1M

2021. ápr. 30. 20:18
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, nem hittem, hogy egy magyar FOSZK-os papír ér valamit külföldön
2021. ápr. 30. 21:18
 7/12 anonim ***** válasza:
34%
#6: Önmagában a papír nem sokat ér, az inkább csak a beugró, ami nélkül szóba sem állnak veled. Ugyan az mint itthon egy multinál a középszintű nyelvtudás. Kb minden pozícióra kell, de annyira alap kis túlzással, mint hogy tudj írni meg olvasni magyarul. Nem mondom hogy nem lehet külföldön jó pozícióban elhelyezkedni foszkos végzettséggel, mert el lehet, de ahhoz bőven átlag feletti tudás és tapasztalat kell (vagy protekció, vagy nagy szerencse).
2021. ápr. 30. 22:04
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondoltam, hogy az csak beugró
2021. ápr. 30. 22:20
 9/12 anonim ***** válasza:
51%

Beugró sem. A pénzügyes szakma belépő szintje a BSc. A FOSZK meg arra jó, hogy beugorj vele a pénzügyes BSc programra.

Nem tudom miért jársz FOKSZra, de feltételezem azért, mert a gimnáziumi eredményeid nem lettek a legtökéletesebbek. Ennek a fényében a fizika BSc-t érdemes elfelejteni, ugyanis qva nehéz, kb zseniképző. Egyébként ezen a "kőműves" hasonlaton jót nevettem, ugyanis nettó hülyeség. A fizikus diploma rendkívül értékes akár programozó, akár data scientist akarsz lenni később. Sajnos azonban tényleg nagyon nehéz. Szerintem nézelődj a pénzügy BSc felé, az reálisabb terv.

2021. máj. 5. 13:34
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, azért akarok FOSZK-ra menni , mert bioszból érettségiztem emelten és szülésznő akartam lenni, de ahogy jobban beleláttam ebbe a világba rájöttem, hogy ez mégsem az amit egész életemben csinálni akarok. Így esett a választásom a pénzügy és számvitel Foszk-ra,mert ezzel nem kéne 2 tantárgyból újra érettségiznem és kihagynom évet, hanem szeptemberben elkezdhetem.

A fizika alapszakon, pedig azért gondolkoztam, mert gimiben 3 évig 5-ös voltam és fákra is jártam 11.-ben ,ami elég jól ment csak 12.-ben elment a tanár a suliból, így a kevés jelentkező miatt az óraadó tanárral nem indult fakt. Emiatt végül nem érettségiztem belőle, pedig nagyon érdekelt és már bánom, hogy nem próbáltam még.

2021. máj. 5. 17:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!