Gazdasági szakot választani, ha alapvetően nem érdekel?
Angol szakos vagyok, de még mindenképpen szeretnék majd tanulni valamit a BA után, szóval nézegetem a lehetőségeket. A gazdasági szakokat nagyon sokan szokták nekem ajánlani, hogy ott jól jöhet az idegen nyelv tudás (németet és kínait tanulok még), de igazából nem vagyok benne biztos, hogy nekem valók. Engem sosem érdekeltek annyira ezek a területek pl. pénzügyek, üzlet, gazdálkodás, marketing stb., valahogyan nem ilyen típus vagyok. Átnéztem pár szak (kermark, gazdmen, turizmus, pénzügy és számvitel) mintatanterveit és azok alapján egyik sem szimpatikus, de aztán megint más kérdés, hogy később mivel foglalkozik az ember a gyakorlatban.
Nektek mi erről a véleményetek?
Én kipróbáltam. Gondolom te is BTK-s vagy, én is ott tanulok.
Keresztféléven kezdtem el egy üzleti képzést egy magánegyetemen, a METU-n, szóval még nem is BGE/BCE hasonlókon. Alapjáraton kb. mindenem ütközött a másikkal, két nappalit nagyon nehéz volt összehangolni. A másik, amire te is kíváncsi vagy. Szerintem ezt minimális érdeklődés nélkül nem lehet végigcsinálni. Sok ottani szaktársamat motiválta, hogy elvégzi ott a családi vállalkozás vagy találnak valami más munkát ezzel, viszont engem ez egyáltalán nem izgatott, mert ahogy ott ültem a gyakorlatokon/előadásokon mindig azt kérdeztem magamtól: Tényleg ez való nekem? Nyilván, sokkal könnyebb egy üzleti képzéssel elhelyezkedni, de én azt mondom, hogy ne ez motiváljon, mert 3,5 éves képzés, sokszor fogsz kiégni. Én megpróbáltam érdeklődés nélkül, de csak szenvedtem :/
Köszönöm!
A matekkal stb. nincsen bajom, emelt matek-informatika gimibe jártam és ment, ötös voltam. Persze, azóta semmit nem használtam a tanultakból és nyilván sokat felejtettem, de nem gondolnám, hogy ez a része problémát okozna. Inkább arról van szó, hogy engem ez nem érdekel annyira, szóval alapból nem merülne fel bennem, hogy ilyen szakon tanuljak. Se az üzlet, se a gazdasági folyamatok, se semmi nem az én világom, szerintem nekem nagyon nem ilyen szemléletmódom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!