Az egyetem ad intézményi pontot emelt angol érettségire és angol nyelvvizsgára is?
Megcsináltam az emelt angol érettségit, ami ugye egy B2-es nyelvvizsgának felel meg, ezért az egyetem ad rá intézményi pontot.
Most azon gondolkodtam, hogy megcsinálnék egy C1-es nyelvvizsgát, viszont nem tudom, hogy az egyetem adna arra is többletpontot.
A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi tanulmányok szakára szeretnék menni, de az egyetem oldalán csak egy táblázatot láttam, ahol külön külön kitértek, hogy mire jár többletpont. Ez azért lenne fontos, mert ha nem adnak a nyelvvizsgára is többletpontot, akkor inkább megcsinálnék nyáron egy színvonalasabb nyelvvizsgát, amely mondjuk nemzetközileg is elfogadott.
Valamint kínai nyelvvizsgázok is, és tudom, hogy max 100 pontot lehet kapni, így nem tudom, hogy az esetemben ezt hogyan fogják számolni.
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Az angolnál 50 pontot számolnak, és a kínai nyelvvizsgára is. Azaz kimaxolod a 100 pontot.
A c1 nyelvvizsgát majd nyáron ráérsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!