3 hónap alatt az emelt történelem érettségire vagy a középfokú német nyelvvizsgára könnyebb felkészülni?
Most őszintén ez attól függ mennyire beszélsz németül. Az emelt történelem példáinak egyértelműen utána lehet nézni, tudod mit merre. Németet mennyire beszéled?
Én angolul tudok, középfokú angol egy emelt törihez képest gyerekjáték.
Bár emelt törim sincs így mérlegeld a válaszom
Ha jól beszélsz angolul ilyen nehezen megy a német 4 év tanulás után, úgy,hogy még csak diák vagy?
Csak mert én úgy döntenék melyik megy jobban, melyik érdekel jobban.
Németet tanulni úgy is nehéz ha szeretnél vagy muszáj megtanulni, történelmet csak akkor tanulj ha tényleg érdekel.
A német egy fokkal jobban érdekel, bár elég idegesítő, hogy nem megy és ilyenkor midig elmegy tőle a kedvem. Szerintem pont az a baj, hogy angolból nagyon jó vagyok, és mikor nemetul kell irni/beszelni "angolosan" gondolkodok,már ha ennek van értelme, pedig a németben teljesen máshogy kell mondatot alkotni meg minden.
A tori középszinten érdekel és szeretem, emelt szinten viszont nem szerettem. alapvetően érdekel maga a tantargy, de nem annyira, amennyire pontosan emelten tudni kell a dolgokat..
Azt hittem, hogy én írtam ki a kérdést, mert minden megegyezik, pontról pontra.
Én úgy döntöttem, hogy emeltezni fogok töriből, szerintem három hónap alatt könnyebben fel lehet készülni egy jó emelt törire, mint egy jó középre és egy nyelvvizsgára (lehet, hogy pár ponton múlna, hogy sikeres legyen a B2-d).
B. Mátyus Gyöngyinek és Bori Istvánnak van egy nagyon jó témavázlatos könyve, ez emelt szintű és minden lecke benne van a követelményrendszerből, persze nagyon fontos, hogy a tankönyvet is elolvasd mellé.
Maradt még három hónap, ha minden nap tudsz vele foglalkozni legalább 1-2 órát szerintem nem kivitelezhetetlen.
(Fontos még, hogy minden héten írj esszéket, amiket lehetőség szerint valaki kijavít.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!