Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen végzettség kell a...

Milyen végzettség kell a dietetikus szakmához?

Figyelt kérdés
Van egy MSc biomérnöki végzettségem egészségvédős szakirányon. Ez nagyjából a diagnosztikai labor vezető mérnöknek felel meg (lehet még orvosi oldalon is közelíteni a labor vezetés felé). A laborozás nem jött be, de szeretnék valamit kezdeni ezzel a végzettséggel is. A táplálkozástannal elég jól képben vagyok, arra gondoltam, hogy esetleg ezzel kapcsolatos tanácsadást folytathatnék, étrendeket állíthatnék össze, korrigálhatnék, viszont nem tudom, hogyha ezt hivatalossá akarom tenni pl vállalkozásnál egy "FEOR 2223 Dietetikus és táplálkozási tanácsadó" tevékenységi körrel, akkor ahhoz kell e még bármi extra tanfolyamot csinálnom vagy ennyi elég hozzá? Rémlik régebbről, hogy volt OKJ-s képzés ebben a témában, de olvasok most olyat is, hogy orvosi egyetemi képzés és szakosodás kell ehhez, ami túlzásnak tűnik, ha régen az OKJ is elég volt...

2021. júl. 19. 05:33
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

A prevenciós dietetikus miben más a normáltól, esetleg van erre valami külön képzés?

Igen aki dietetikus 3 területen dolgozhat: prevenciós dietetikus, terápiás dietetikus és élelmezésvezető dietetikus.

S a másik: Aminek még utána nézek, hogy vannak étrend készítő weboldalak, szerintem ott simán odaírják az ÁSZF-be, hogy nem vállalnak felelősséget az egészségügyi következményekért, aztán ezzel el van intézve. Nem tudom ez jogszerű e, a fentiek tükrében előfordulhat, hogy nem, de ha külföldiek, akkor simán lehet, hogy más szabályok vonatkoznak rájuk.

Simán jogszerű, főképp ha van dietetikus a háttérben. S minig van megtévedt kolléga.

Ne vedd a szívedre nem csak a szakmához értőkkel cseszik ki a rendszer.. velünk dietetikusokkal sem kegyes. Magán dietetikus vagyok nagyon kell mindenre figyelnem, hogy szabályosan működjek. A kuruzslók meg élik világijukat. Üdv Magyarországon!

2021. júl. 29. 18:40
 22/29 A kérdező kommentje:

Agyaltam ezen, és bár posztgraduális képzés nincsen, találtam olyat, hogy táplálkozástudományi mesterszak (MSc). [link]

Most nagyon nincs időm, de néhány héten belül utánakérdezek az egyetemeknél, hogy erre esetleg biológus mérnök diplomával tudok e jelentkezni, illetve, hogyha elvégzem, akkor adhatok a tanácsot táplálkozástudománnyal kapcsolatban. Ez csak 2 év lenne szemben a dietetikus BSc-vel, és pl PTE-n egész baráti ára van: 400k a 4 félév, vagy legalábbis nem úgy tűnik, hogy 4x400k-ra gondoltak, de nekem még az is beleférne később, ha minden kötél szakad.

[link]

Szóval még egy halvány reménysugár azért van ezzel kapcsolatban.

2021. szept. 20. 11:20
 23/29 anonim ***** válasza:

Biológus mérnökként elvégezheted, de nem adhatsz tanácsot, nem kompetenciája a Táp tud msc-nek.

Egy félév került annyiba! [link]

2021. szept. 20. 14:00
 24/29 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor tényleg megszívtam. :S
2021. szept. 20. 20:10
 25/29 A kérdező kommentje:

Megnéztem a kalóriabázis oldalát, ott ezt írják:

"Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését."

Én is efelé hajlok, hogy kirakom, hogy nem minősül táplálkozástani tanácsadásnak, és keressenek dietetikust, ha arra van szükségük. Belegondoltam közben, és még ha megcsinálnám a BSc-t, akkor is a program adna tanácsot, és nem én, és a kettő elég eltérő eredményre is futhat, mert nem lehet vagy túl nagy munka mindent programozással lefedni.

Úgyhogy úgy döntöttem, hogy belevágok, aztán lesz, ami lesz.

2022. febr. 20. 00:24
 26/29 anonim ***** válasza:
Milyen program_? Mert van már pár és azok m9ögött képzett dietetikusok állnak, validálnak és adnak tanácsot.
2022. febr. 21. 10:33
 27/29 A kérdező kommentje:
Például?
2022. febr. 22. 00:12
 28/29 anonim ***** válasza:
ALSAD
2022. febr. 22. 12:56
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszi! Kíváncsi vagyok mit tud? Vagy leginkább arra, hogy mit nem tud. :-)
2022. febr. 23. 00:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!