Milyen végzettség kell a dietetikus szakmához?
A prevenciós dietetikus miben más a normáltól, esetleg van erre valami külön képzés?
Igen aki dietetikus 3 területen dolgozhat: prevenciós dietetikus, terápiás dietetikus és élelmezésvezető dietetikus.
S a másik: Aminek még utána nézek, hogy vannak étrend készítő weboldalak, szerintem ott simán odaírják az ÁSZF-be, hogy nem vállalnak felelősséget az egészségügyi következményekért, aztán ezzel el van intézve. Nem tudom ez jogszerű e, a fentiek tükrében előfordulhat, hogy nem, de ha külföldiek, akkor simán lehet, hogy más szabályok vonatkoznak rájuk.
Simán jogszerű, főképp ha van dietetikus a háttérben. S minig van megtévedt kolléga.
Ne vedd a szívedre nem csak a szakmához értőkkel cseszik ki a rendszer.. velünk dietetikusokkal sem kegyes. Magán dietetikus vagyok nagyon kell mindenre figyelnem, hogy szabályosan működjek. A kuruzslók meg élik világijukat. Üdv Magyarországon!
Agyaltam ezen, és bár posztgraduális képzés nincsen, találtam olyat, hogy táplálkozástudományi mesterszak (MSc). [link]
Most nagyon nincs időm, de néhány héten belül utánakérdezek az egyetemeknél, hogy erre esetleg biológus mérnök diplomával tudok e jelentkezni, illetve, hogyha elvégzem, akkor adhatok a tanácsot táplálkozástudománnyal kapcsolatban. Ez csak 2 év lenne szemben a dietetikus BSc-vel, és pl PTE-n egész baráti ára van: 400k a 4 félév, vagy legalábbis nem úgy tűnik, hogy 4x400k-ra gondoltak, de nekem még az is beleférne később, ha minden kötél szakad.
Szóval még egy halvány reménysugár azért van ezzel kapcsolatban.
Biológus mérnökként elvégezheted, de nem adhatsz tanácsot, nem kompetenciája a Táp tud msc-nek.
Egy félév került annyiba! [link]
Megnéztem a kalóriabázis oldalát, ott ezt írják:
"Az oldal csak saját felelősségre használható! Az itt megjelenő információk csak javaslatok, nem helyettesítik szakértő orvos tanácsát, diagnózisát, kezelését."
Én is efelé hajlok, hogy kirakom, hogy nem minősül táplálkozástani tanácsadásnak, és keressenek dietetikust, ha arra van szükségük. Belegondoltam közben, és még ha megcsinálnám a BSc-t, akkor is a program adna tanácsot, és nem én, és a kettő elég eltérő eredményre is futhat, mert nem lehet vagy túl nagy munka mindent programozással lefedni.
Úgyhogy úgy döntöttem, hogy belevágok, aztán lesz, ami lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!