Emelt biológiára mennyire lehet felkészülni a mozaikos biológa 11-12-ből?
Plusz még megvan nekem a 2 kötetes Fazekas-Szerényi biológia könyv is.
Kell a mozaikból a 9, 10.-es, vagy elég a 11, 12 is? Legalább 90%-os eredményhez.
Van Mozaikos 11-12. feladatgyűjtemény, ebben mindegyik témához vannak feladatok.
Vannak Mozaik 9., 10., 11., 12. tankönyvek külön. Ha megnézed a tartalomjegyzéküket, látni fogod, hogy csak a 11-12 nem lesz elég, ezek nem fednek le mindent.
A másik könyvet nem ismerem.
ezeket érdemes nézegetni:
előző évek érettségi feladatsorai
oktv feladatsorok
biológia versenyek feladatsorai
ne sajnálj, lett elég pontom 😁
miért kell 90 fölötti? újraérettségizel?
Köszönöm a válaszokat! :)
Igen, újraérettségizek, aztán ez lenne az első emelt biológiám. 2019ben érettségiztem le egyébként. És nagyon szeretnék tovább tanuln. Jó lenne végre bekerülni.
OKTV feladatsorokat én nem ajánlok (mindet megoldottam az elmúlt 2 évben, de sok pluszt nem adtak az érettségi felkészüléshez). Vizsgahelyzet megszokásához kiváló alkalom az ilyen, de az érettségi teljesítésében nem mérvadó, szerintem.
Szerényi két kötetes könyvei nem középiskolai tankönyvek, biológus ismerőseim szokták használni egyetemen, mivel annyira részletes.
Nekem ugyan 89% lett csak, de idén, szóbelik nélkül szerintem ez volt a maximum amit ki tudtam hozni magamból.
Sok sikert a készülés során!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!