Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt érettségit írhatok...

Emelt érettségit írhatok később is?

Figyelt kérdés

Jelenleg nem vagyok biztos abban, hogy hova vagy esetleg tovább szeretnék-e tanulni, ezért feleslegesnek tartom az emelt érettségi megírását, de attól tartok, hogy meggondolom magam és kiderül, hogy már nem írhatok.

Kihagytam a lényeges infót (🤦🏼‍♀️) 2022-ben azaz jövőre érettségizek, de utána még maradok +1 évet a suliban, mert 4+1 képzésen vagyok. Írhatok emeltet 13.-ban? (Úgyhogy már leérettségizek 12.-ben). /Bocsi, hogy hosszú lett/

2021. júl. 5. 20:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Írhatsz, de addig úgyis csak felejtesz.

Mi okod lenne nem megírni az emeltet?

2021. júl. 5. 20:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Írhatsz. A kérdés inkább az, akkor már ki kell-e fizetned?
2021. júl. 5. 20:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Írhatsz, de ha már megvan az érettségi bizonyítványod, onnantól minden plusz érettségiért fizetned kell. Emelt esetében ez kb 45 000 ft.
2021. júl. 5. 20:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Megteheted, de fizetni kell érte, viszont néha megéri.

Pl egyik barátnőm OKJ-t végett, utána jött rá, hogy diplomát akar. A két suli között volt egy év szünetet, pénzt gyűjtött egyetemre és mellette tanult, hogy legyen egy jó jegye emelten

2021. júl. 5. 20:34
 5/7 A kérdező kommentje:

1. Az okom az lenne, hogy feleslegesen tanulok és lehet mégsem tanulok tovább, ahogyan említettem a fentiekben.

2. -3. Wáó nem is tudtam, hogy fizetni kell érte, de ez nem riaszt el. Legalább van rá lehetőségem és ez a legfontosabb.

4. Hát igen, ilyenkor nagyon hamar változik az ember véleménye arról, hogy mit is akar igazán tanulni.

2021. júl. 5. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:
42%

Azt mondja feleslegesen tanul. :D

Ezzel a hozzáállásal ne is menj egyetemre. xd

2021. júl. 5. 20:44
 7/7 A kérdező kommentje:
De minek tanuljak, ha úgysem mennék tovább te nagyon intelligens😂
2021. júl. 5. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!