Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ahhoz, hogy pl. franciatanár...

Ahhoz, hogy pl. franciatanár lehessek, muszáj emelt szinten érettségiznem a nyelvből?

Figyelt kérdés
Bocsi, tudom, hülye kérdés. Csak azon gondolkoztam, hogy a második idegen nyelvet 4 év alatt nem lehet elsajátítani középszinten (legalábbis kicsi az esély rá...). Akkor csak az mehet nyelvtanárnak, akit apuci-anyuci már alapsulin elkezdett járatni különórákra? (kivéve persze az első idegen nyelvet, mert abból nem gond az emelt szintű)
2010. aug. 26. 20:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha még olvasod, én is 4 évig tanultam franciát, és 3 hónap alatt készültem fel az emelt érettségire.

60% fölé akarom teljesíteni, és mivel ma reggel írtam, szerintem az biztos meglesz. ELTE romanisztikára akarok menni,s egy jól sikerült matekkal, törivel és magyarral, plusz angol nyelvvizsgával (80 plusz pontból 68) is sikerülhet. És fog is.

Ezelőtt olyan tanár tanított akit nem csíptem, a nyelvet szerettem, de az órákat nem. Egy másik csoportba kerültem át, és sokkal jobban éreztem magam. A felvi döntésnél hirtelen elhatározással döntöttem efelől.

És bízom benne hogy sikerül, és ha nekem sikerült 3 hónap alatt, ha ráfekszel, és az iskolai órákon is minél többet foglalkozol vele, akár az OKTV-t is megpróbálhatod (én még nem mertem).

Sok sikert, és bízz magadban! :)

2011. máj. 18. 20:12
 12/13 anonim ***** válasza:
bocsi azt akartam írni, hogy az iskolai órákon kívül
2011. máj. 18. 20:13
 13/13 anonim ***** válasza:
megint én vagyok, és azt meg jól látod, hogy Dunát lehetne rekeszteni az angol szakosokkal, érdemesebb a franciára rámenni
2011. máj. 18. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!