Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » SOS! Általános orvosi vagy...

SOS! Általános orvosi vagy fogorvosi?

Figyelt kérdés
Tudom, tudom, kérlek ne oktassatok ki, pozitív és negatív érveket mondjatok kérlek! Nagyon elbizonytalanodtam itt a végén és keddig van határidő sorrendet módosítani. Segítség! Nem tudom mégis melyiket válasszam? Help
2021. jún. 1. 23:47
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó ez igen durva.

Sajnos én is találkoztam sokszor azzal, hogy főleg az idős orvosoknak ilyesmi komplexusaik vannak. Nem vesznek emberszámba.

2021. jún. 2. 11:48
 12/48 anonim ***** válasza:
100%

#10.

Szerintem sajnos mindenkire, aki komolyabb, esetleg doktori szinten elmélyed egy tudományterületben, igaz hogy azt hiszi hogy mindenhez is Ő ért a világon a legjobban...

Legyen az orvos egy foglalkoztatás doktorival vagy egy PhD-s fizikus.

Sajnos valahogy a komoly tanulás ilyen irányba formálja a legtöbb ember jellemét.

Csak azt nem tudom, hogy miért nézi le a legtöbb ilyen ember a többi területet, úgy hogy nyilvánvalóan Ő nem járta ki azt az utat amit az adott terület képviselője, tehát sosem kapott tényleges betekintést...

Én egészségügyi mérnöki MSc-t végzett mérnököktől hallottam például olyat, hogy azért mert vannak orvosi alaptárgyak azon a szakon, magukra úgy tekintettek mint akik “kicsit orvosok is” (ezekkel a szavakkal). Vszont amikor meg egy orvosi diplomával, szintén egészségügyi mérnökire készülő ember megjegyezte hogyha majd elvégzi ezt a mestert akkor orvos mellett mérnök is lesz, akkor a mérnökök azt mondták, hogy “egy mesterszak miatt még senki nem lesz mérnök” :D

És hogy mennyire gáz amikor orvosok megszerzik ezt az MSc-t és mérnöknek képzelik magukat... (vagy valami ilyesmi)

Pedig ugye de, aki elvégzi azt a mestert az mérnök lesz, hiszen ez bele is lesz írva a diplomájába...

Fordítva viszont ez tényleg nem igaz.

Aki mérnök alappal elvégzi, nyilvánvalóan nem lesz orvos...

Szóval ja, például a mérnökök között is vannak érdekes emberek.

Olyan mintha féltenék a presztízst, vagy én nem tudom...

2021. jún. 2. 11:55
 13/48 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a jó tanácsát és a sok pozitív gondolatot! Marad a fogorvosi első helyen! 😃 Már csak Szeged és Pécs között vacilalok, melyik legyen az első hely. De a fok az már tuti! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! 🥰
2021. jún. 2. 12:31
 14/48 anonim ***** válasza:
77%
Szívesen, Kérdező! Jó döntés a fogorvosi. További sok sikert kívánok a tanulmányaidban.
2021. jún. 2. 12:38
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

Szia kérdező!

Én fokról jelentkeztem át általános orvosira márpedig azért mert szerintem sokkal több a lehetőséged, akár külföldön is, már hatodévben van lehetőséged elmenni és máshol befejezni a tanulmányaidat. Fogorvosként szerintem nem nagyon van lehetőséged változtatni, lehet most azt gondolod, hogy majd biztosan teszel egy szakvizsgát, de azért az kalkuláld bele, hogy 5 év kemény tanulás után nem biztos, hogy lesz kedved még ehhez, főleg, hogy ez egy idő után már monoton munkává válik. Én azt javaslom, hogy nagyon jól gondold át és tényleg ne csak az anyagi része motiváljon, (szakorvosként is jól tudsz keresni)

Sok sikert!

2021. jún. 2. 16:12
 16/48 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én harmadéves általános orvostanhallgató vagyok. Egész gimiben azt mondtam magamnak, hogy én csak is FOK-ra fogok menni. Viszont rá kellett jönnöm , hogy oda iszonyú állóképesség, kézügyesség és türelem kell.( nem akarok sebész lenni 😔) Az egész képzés tele van gyakorlati órákkal. Áok ilyen szempontból “lazább “. Vannak fokos ismerőseim , nem irigylem őket . Egyetem után sem lesz fényesebb amúgy . Fogorvosom is kidolgozza magát rendesen. Szerintem ezt is vedd figyelembe:)

2021. jún. 2. 18:40
 17/48 anonim ***** válasza:
8%

A válaszom kicsit sem arról szólt, hogy lenézem a fogorvosokat. Csupán ismerek embereket és én eléggé antimaterialista felfogású vagyok. Tudom, hogy nagy szükség van rájuk és hasznos a munkájuk. Az, hogy engem hidegen hagy a dolog eléggé személyes, de mivel senki sem objektív, így megengedhetem magamnak a nyers, maszlagmentes véleménynyilvánítást. Az emberi test minden részlete lenyűgöző, a fogak is, de én mégis érdekesebbnek találom pl. az emberi agyat. Ne legyünk álszentek, mindenki tudja, hogy mi a különbség orvos és fogorvos között. A kérdező azért lesz fogorvos, mert eleve dilemmázott. Aki igazán orvos akar lenni, az nem vacillál.

Ez a lejáratós duma pedig elég manipulatív, már-már önsajnáltató. Az érzelmi intelligencia hiánya lehet, hogy nem csak annál a személynél áll fenn, akire kivetíted.

2021. jún. 2. 22:16
 18/48 anonim válasza:
Kedves kérdező!Csak úgy mellékesen megkerdezhetem neked hány pontod van?Szerinted hogy alakul az idei ponthatár(fogorvosira)?
2021. jún. 2. 23:09
 19/48 A kérdező kommentje:
Persze! 422 pontom lett. Szerintem max 410 pont lesz videken! 🤗☺️
2021. jún. 3. 00:22
 20/48 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek! Átgondoltam, igazából mindig is fogorvosi érdekelt, idén jött egyedül ez az aok feeling, de rájöttem, hogy előnyösebb lenne számomra a fok. Egyedül tényleg attól félek, hogy 30 év után beleunok, de fok-on belül is van lehetőség váltani. Na meg a hátfájástól félek, mert magas csajszi vagyok, de vannak erre is talán már megoldások. Úgyhogy fok a befutó🥰

Egyedül még a város választásban tudnátok segíteni? Szeged közelebb van, viszont úgy tudom, Pécsen nagyobb szakmai tudásra tudnék szert tenni. Mi az igazság?

2021. jún. 3. 10:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!