Milyen programozási nyelvel kezdjek?
Valahol a c/c++ szintaktika az alapja a c#-nak, a javának, js-nek.
Végülis minek azt tanulni, ha lehet a kígyóval butítani a népet.
Aki C-t vagy C++-t ajánl egy kezdőnek az ilyenkor mit érez? Nem akar magának konkurenciát, és megpróbálja eltántorítani a gyereket? Vagy szerintetek az a programozás alfája és omegája, hogy hogy foglaljon magának memóriát? Vagy csak trollkodtok?
Tényleg szeretném tudni, én nagyon szeretem a C++-t, de egy kezdőnek nem ajánlanám, nem vagyok szadista. Azt se tudja még, mi az a for ciklus te meg jönnél a malloc-kal... "butítani a népet", édes istenem...
“ megpróbálja eltántorítani a gyereket?”
Akkor assemblyt ajánlanék.
“ malloc-kal... "butítani a népet", édes istenem...”
Na pont erről beszélek. Malloc az ansi C, nem C++.
Nagyon jól rávilágítottál, hogy milyen az amikor valaki nem tudja mit, csak programozni akar, és nem tudja mi a különbség a c és a c++ közt. Objektumorientált nyelvnél már ritkán mallocolunk.
Ettől szenvedünk a cégnél is. Beágyazott rendszeren dolgoznánk, de nem találunk fejlesztőt, aki tudja is, hogy mit programoz, mert csak a kódot látják, hogy mi törték háttérben, esetleg mit csinál a processzor, az az újonnan végzett kitűnőknek is fekete mágia. Lassan meg már javát sem tanítanak, hanem jön a python.
"Aki C-t vagy C++-t ajánl egy kezdőnek"
"te meg jönnél a malloc-kal"
Nem igazán értem, hogy ehhez hogy jön az, amit írtál. Feltételezem nem kezdő diákokat akartok felvenni beágyazott fejlesztőnek, szóval az utánpótlás-képzés nem egy valid érv. Azt meg kizártnak tartom, hogy egy mérnökinformatikusnak vagy villamosmérnöknek 3,5 év tanulás után ne legyenek hardveres ismeretei.
“ Azt meg kizártnak tartom, hogy egy mérnökinformatikusnak vagy villamosmérnöknek 3,5 év tanulás után ne legyenek hardveres ismeretei.”
Hát nálunk akad olyan aki már 5 éve a cégnél van, és nem látja az összefüggést a hardver és a szoftver közt. Nem tudta letölteni a firmwaret, és nem jött rá, hogy kiment egy biztosíték. (Célhardveren még led is van)
Elismerem, ő már extrém kategória, de nagyon általános, hogy max a hálózatokat jól ismerik, de a hardvert nem igazán.
Oh, most látom, hogy a C-t nagyon nem ajánlják kezdő nyelvnek. Végülis meg tudom érteni.
Mi azzal kezdtünk egyetemen, aztán valahogy "hozzászoktam", de akkor inkább legyen Python. Tudok ajánlani egy udemy kurzust, azt a pár ezer forintot szerintem megéri.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!