Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen programozási nyelvel...

Milyen programozási nyelvel kezdjek?

Figyelt kérdés
Villamosmérnök szakról szeretnék átmenni mérnökinformatikára vagy gazd.infóra.Egyenlőre sajnos csak fokszra,mert amikor felvettek,akkor még nem kellett emelt éretségi.Nálunk nem volt túl jó a programozás oktatás,sajnos így nem nagxon lehetett el merülni benne.Melyik nyelvet ajánlanátok,ha kb. nulláról akarom felhúzni magam?

2021. máj. 31. 22:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Off a kérdés, de ha a villamosmérnökit nem csípted (nem tudom egyébként szabad-e tudni, hogy miért?), akkor miért pont mérnökinformatikára mész? Elég nagy az átfedés, rokon szakmák (itt is van fizika, elektronika, irányítástechnika, plc, mechatronika, mikrovezérlők, stb.), csak itt több programozás van, de ha az érdekel jobban, akkor miért nem mész pl. proginfóra? Egyébként, ha jól tudom, akkor villanyon is tanultok programozást, az hogy ment? Ott, ha jól tudom, C-t tanultok, na mi mérnökinfón szintén tanultunk C-t (is), sőt azzal kezdtünk. Szerintem érdemes lenne neked is ezzel kezdeni (vagy újra átrágni, mert ez mérnökinfós munkakörökbe nagyon hasznos a C++ mellett), és tényleg, amúgy azért, mert itt megtanulod a programozás alapjait, pointerek, miért úgy működnek a ciklusok, memóriakezelés, stb, amit a későbbiekben tanulni kívánt nyelvek vmennyire egyszerűsítenek, de legalább érted, hogy hogyan és miért úgy működik a program, ahogy.
2021. jún. 1. 11:44
 12/20 anonim ***** válasza:
18%

Valahol a c/c++ szintaktika az alapja a c#-nak, a javának, js-nek.

Végülis minek azt tanulni, ha lehet a kígyóval butítani a népet.

2021. jún. 1. 11:54
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem nyelv, de én html5-el kezdtem, abból nekem a python és a C is könnyebben jött.
2021. jún. 1. 11:56
 14/20 anonim ***** válasza:
67%

Aki C-t vagy C++-t ajánl egy kezdőnek az ilyenkor mit érez? Nem akar magának konkurenciát, és megpróbálja eltántorítani a gyereket? Vagy szerintetek az a programozás alfája és omegája, hogy hogy foglaljon magának memóriát? Vagy csak trollkodtok?

Tényleg szeretném tudni, én nagyon szeretem a C++-t, de egy kezdőnek nem ajánlanám, nem vagyok szadista. Azt se tudja még, mi az a for ciklus te meg jönnél a malloc-kal... "butítani a népet", édes istenem...

2021. jún. 1. 12:14
 15/20 anonim ***** válasza:
87%

“ megpróbálja eltántorítani a gyereket?”

Akkor assemblyt ajánlanék.

“ malloc-kal... "butítani a népet", édes istenem...”

Na pont erről beszélek. Malloc az ansi C, nem C++.

Nagyon jól rávilágítottál, hogy milyen az amikor valaki nem tudja mit, csak programozni akar, és nem tudja mi a különbség a c és a c++ közt. Objektumorientált nyelvnél már ritkán mallocolunk.

Ettől szenvedünk a cégnél is. Beágyazott rendszeren dolgoznánk, de nem találunk fejlesztőt, aki tudja is, hogy mit programoz, mert csak a kódot látják, hogy mi törték háttérben, esetleg mit csinál a processzor, az az újonnan végzett kitűnőknek is fekete mágia. Lassan meg már javát sem tanítanak, hanem jön a python.

2021. jún. 1. 12:28
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"Aki C-t vagy C++-t ajánl egy kezdőnek"

"te meg jönnél a malloc-kal"

Nem igazán értem, hogy ehhez hogy jön az, amit írtál. Feltételezem nem kezdő diákokat akartok felvenni beágyazott fejlesztőnek, szóval az utánpótlás-képzés nem egy valid érv. Azt meg kizártnak tartom, hogy egy mérnökinformatikusnak vagy villamosmérnöknek 3,5 év tanulás után ne legyenek hardveres ismeretei.

2021. jún. 1. 13:39
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Pedig sajnos ez a helyzet #16-os, a saját bőrömön is tapasztalom,hogy ami az iparba kell, az bőven meg se közelíti az egyetemen tanultakat, és ahogy a 15-ös válaszoló is írta, nem tanítják meg rendesen nálunk sem a dolgokat, sőt olyan pocsék az oktatás minősége, hogy még a legjobbak is csak "túlélnek" a tehetségeket elkoptatják már ők sem kiemelkedőek, belefáradnak a sok felesleges szivatásba és mindenki inkább elmegy szoftveres irányba, mert az kevesebb szívással jár, és több haszonnal (anyagilag), mellesleg én azert mondtam a C-t, mert egyetemen is azzal kezdtük, "bedobtak a mélyvízbe", szóval, ebben igazad van, mert sokaknak ezzel vették el a szak folytatásától a kedvét, és ezért (is) ilyen nagy a lemorzsolódás az informatika szakokon.
2021. jún. 1. 14:01
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

“ Azt meg kizártnak tartom, hogy egy mérnökinformatikusnak vagy villamosmérnöknek 3,5 év tanulás után ne legyenek hardveres ismeretei.”

Hát nálunk akad olyan aki már 5 éve a cégnél van, és nem látja az összefüggést a hardver és a szoftver közt. Nem tudta letölteni a firmwaret, és nem jött rá, hogy kiment egy biztosíték. (Célhardveren még led is van)

Elismerem, ő már extrém kategória, de nagyon általános, hogy max a hálózatokat jól ismerik, de a hardvert nem igazán.

2021. jún. 1. 14:02
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
C, vagy Python. Pythonban gyorsan lesz sok sikerélményed, C tudással meg később a C++, C# lesz kevésbé gáz.
2021. jún. 4. 08:44
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Oh, most látom, hogy a C-t nagyon nem ajánlják kezdő nyelvnek. Végülis meg tudom érteni.

Mi azzal kezdtünk egyetemen, aztán valahogy "hozzászoktam", de akkor inkább legyen Python. Tudok ajánlani egy udemy kurzust, azt a pár ezer forintot szerintem megéri.

2021. jún. 4. 08:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!