Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit takar a villamos-üzemmérnö...

Mit takar a villamos-üzemmérnök és üzemmérnök-informatikus képzés?

Figyelt kérdés
Miért üzemmérnök? Miben különbözik a normál villamosmérnök, mérnökinformatikus képzéstől? Miért rövidebb azoknál 1 félévvel?

febr. 6. 19:55
 1/3 anonim válasza:
100%
Az fő különbség, hogy üzemmérnök-informatikuson kevesebb a matek és nagyon elméleti tárgy de ezenkívül kb mindenhol nagyon hasonló a 2 szak tanterve. Én jártam a Óbudai egyetemen erre a képzésre és a matek és 1-2 tárgy kivételével szinte minden óránk közös a sima mérnökinformatikusokkal szóval szerintem nagyrészt ugyanolyan mélységben és elvárásokkal vannak leadva a tárgyak.
febr. 10. 07:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Akkor a használható tudásom kb. ugyanannyi lenne, de a képzés könnyebb és rövidebb? Akkor megéri itt tanulni, nem?
febr. 10. 10:22
 3/3 anonim ***** válasza:
97%

#2 Nem egészen.

Ha egy informatikusként frontend, backend, full stack fejlesztő, üzemeltető/devops vagy helpdeskes pozit szeretnél betölteni akkor nincsen nagy jelentősége az emeltebb mateknak. A matekra csak elemi szinten lesz szükséged a munkád során(absztrakció és probléma megoldó készség).

De van egy pár terület ahol fontos az egyetemi szintű matek tudás(Pl mesterséges intelligencia, beágyazott rendszerfejlesztés, játékfejlesztés stb...) és ide egyáltalán nem jó az Üzemmérnökinformatikus BProf képzés.

febr. 10. 13:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!