Milyen konkrét dolgokkal tudom fejleszteni a rajztudásomat?
16 éves lány vagyok és a művészeten belül akarok profi szinten tevékenykedni.
Nem vagyok kiemelkedő rajzos (bizonyíték: 2-szer is elutasítottak a Kisképzőből). Fejlődni szeretnék, hogy ne legyek gyenge rajzos.
Milyen konkrét dolgokkal fejlődhetek?
Példa:
- könyvek (konkrétan Andrew Loomis könyvei, rajzi anatómiai könyvek)
- Videók (Marco Bucci és Marc Brunet videó például)
- gyakorlás (naponta rajzolni)
- megfigyelés
A lista direkt nem teljes!
Milyen konkrét dolgokkal (tevékenység+konkrétan megnevezett segédanyag) tudom fejleszteni a rajztudásomat?
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
- Értelmezés. Tudd mi miért van úgy ahogy. Miért állnak az árnyékok, a formák, a színek, az izmok stb. úgy, ahogyan azt látod.
- Kedv.(és ihlet) Kedv nélkül a kész alkotással se leszel megelégedve.
- Zene. Na jó, ez lehet, nálad nem válik be... de nálam nagyon jól jön :D Én az érzelmeket próbálom megalkotni és ahhoz jól jön egy kis extra érzelem.
- Tegyél ki csendéletet vagy kérj meg valakit, hogy pózoljon neked. Másold le, de mint már említettem, ne vakon. Figyeld meg a dolgokat.
- Nézegess Pinteresten, Instagrammon vagy más oldalakon művészek tanácsait! (És ha már ott jársz, like-old is, biztosan jól jön nekik a támogatás ;) )
Kedves Első Válaszoló!
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdésemre!
Az értelmezés és a megfigyelés pipa - sokszor csinálok tanulmányokat, ahol a formai felépítését vizsgálom a tárgyamnak.
Kedvem és ihletem van, de nem vagyok megelégedve a tudásommal - megállapítom, hogy jobbat is csinálhatnék.
A zene valóban jó pont, hiszen egy “érzelmi” moodboard (elvégre a moodboard vizuális alapú és hangulatot teremt). Ihletnek remek és a vizuális világ, valamint a hangulat megteremtésében rengeteget segít a zene.
A megfigyelés pedig örök kulcs, mondhatni a fő kulcs.
Rendszeresen lesek más művészeket, igaz, inkább YouTube-on. A támogatás és a visszajelzés pedig alap, hiszen rengeteg segítenek!
Köszönöm az összegzést! Sokat segítesz vele nekem!
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm, hogy írtál nekem!
Kedves Thunderfairy!
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál!
Köszönöm szépen a tanácsodat! Valóban jobb kicsiben kezdeni, mintsem egyből beleugrani a nehezébe.
Nem az a célom, hogy fényképszerűen rajzoljak, hanem az, hogy valósághűen, hihetően rajzoljak - csupán azért mondom ezt, mert a 2 irány mégis más. Azt szeretném, hogy a fejemben legyen annyi tudás, hogy a tudásomra támaszkodva képes legyek kiemelkedőt alkotni magamtól. Elvégre, akkor a fejemben megvan a vizuális kép és a tudás is. Azért szeretném ezt, mert olyan szakmában akarok elhelyezkedni, ahol önmagamtól kell a 0-ról alkotnom, de hihetően és valósághoz hűen. Persze, mindig segít a referencia, de a lehető legönállóban akarok majd alkotni. A tudásomhoz vezető úton pedig minden egyes segítség hatalmas lépés
A gyakorlás örök kulcs, szóval azt sosem hagyom abba! Köszönöm szépen a bíztatást! Nem adom fel!
Mégegyszer köszönöm szépen, hogy válaszoltál!
Szia! Első válaszoló vagyok!
Örülök hogy segítettem neked! ^^
Sok-sok szerencsét és kitartást kívánok a továbbiakban, hogy elérhesd a céljaidat! :D <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!