Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen konkrét dolgokkal...

Milyen konkrét dolgokkal tudom fejleszteni a rajztudásomat?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok és a művészeten belül akarok profi szinten tevékenykedni.

Nem vagyok kiemelkedő rajzos (bizonyíték: 2-szer is elutasítottak a Kisképzőből). Fejlődni szeretnék, hogy ne legyek gyenge rajzos.

Milyen konkrét dolgokkal fejlődhetek?

Példa:

- könyvek (konkrétan Andrew Loomis könyvei, rajzi anatómiai könyvek)

- Videók (Marco Bucci és Marc Brunet videó például)

- gyakorlás (naponta rajzolni)

- megfigyelés

A lista direkt nem teljes!

Milyen konkrét dolgokkal (tevékenység+konkrétan megnevezett segédanyag) tudom fejleszteni a rajztudásomat?

A válaszokat előre is köszönöm szépen!

2021. máj. 7. 17:37
 1/5 anonim válasza:
100%

- Értelmezés. Tudd mi miért van úgy ahogy. Miért állnak az árnyékok, a formák, a színek, az izmok stb. úgy, ahogyan azt látod.

- Kedv.(és ihlet) Kedv nélkül a kész alkotással se leszel megelégedve.

- Zene. Na jó, ez lehet, nálad nem válik be... de nálam nagyon jól jön :D Én az érzelmeket próbálom megalkotni és ahhoz jól jön egy kis extra érzelem.

- Tegyél ki csendéletet vagy kérj meg valakit, hogy pózoljon neked. Másold le, de mint már említettem, ne vakon. Figyeld meg a dolgokat.

- Nézegess Pinteresten, Instagrammon vagy más oldalakon művészek tanácsait! (És ha már ott jársz, like-old is, biztosan jól jön nekik a támogatás ;) )

2021. máj. 7. 19:27
 2/5 A kérdező kommentje:

Kedves Első Válaszoló!

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdésemre!

Az értelmezés és a megfigyelés pipa - sokszor csinálok tanulmányokat, ahol a formai felépítését vizsgálom a tárgyamnak.

Kedvem és ihletem van, de nem vagyok megelégedve a tudásommal - megállapítom, hogy jobbat is csinálhatnék.

A zene valóban jó pont, hiszen egy “érzelmi” moodboard (elvégre a moodboard vizuális alapú és hangulatot teremt). Ihletnek remek és a vizuális világ, valamint a hangulat megteremtésében rengeteget segít a zene.

A megfigyelés pedig örök kulcs, mondhatni a fő kulcs.

Rendszeresen lesek más művészeket, igaz, inkább YouTube-on. A támogatás és a visszajelzés pedig alap, hiszen rengeteg segítenek!

Köszönöm az összegzést! Sokat segítesz vele nekem!

Mégegyszer nagyon szépen köszönöm, hogy írtál nekem!

2021. máj. 8. 01:37
 3/5 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Így ahogy a kérdésnél is leirtad kérdező. Ha nem megy még annyira jól akkor kezd könnyebb témákkal. Előszőr lerajzolsz egy gombát mondjuk, majd egy virágot, majd fát, stb. Tehát néz ki egy nagyon könnyű témát és mindig egy kicsit nehezebb legyen a következő mint az előző volt. Ha elrontanád akkor meg ne add fel mert ahhoz hogy valaki pontosan fénykép szerűen rajzoljon nagyon sok elrontot rajzon kell átmennie. Az elrontot rajzal is gyakoroltál, tehát kicsit jobb lettél. A lényeg hogy nem szabad feladni. Sok sikert kivánok neked. HAJRÁ.
2021. máj. 8. 18:14
 4/5 A kérdező kommentje:

Kedves Thunderfairy!

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál!

Köszönöm szépen a tanácsodat! Valóban jobb kicsiben kezdeni, mintsem egyből beleugrani a nehezébe.

Nem az a célom, hogy fényképszerűen rajzoljak, hanem az, hogy valósághűen, hihetően rajzoljak - csupán azért mondom ezt, mert a 2 irány mégis más. Azt szeretném, hogy a fejemben legyen annyi tudás, hogy a tudásomra támaszkodva képes legyek kiemelkedőt alkotni magamtól. Elvégre, akkor a fejemben megvan a vizuális kép és a tudás is. Azért szeretném ezt, mert olyan szakmában akarok elhelyezkedni, ahol önmagamtól kell a 0-ról alkotnom, de hihetően és valósághoz hűen. Persze, mindig segít a referencia, de a lehető legönállóban akarok majd alkotni. A tudásomhoz vezető úton pedig minden egyes segítség hatalmas lépés

A gyakorlás örök kulcs, szóval azt sosem hagyom abba! Köszönöm szépen a bíztatást! Nem adom fel!

Mégegyszer köszönöm szépen, hogy válaszoltál!

2021. máj. 8. 19:36
 5/5 anonim válasza:

Szia! Első válaszoló vagyok!

Örülök hogy segítettem neked! ^^

Sok-sok szerencsét és kitartást kívánok a továbbiakban, hogy elérhesd a céljaidat! :D <3

2021. máj. 10. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!