Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik program nyelvet érdemes...

Melyik program nyelvet érdemes elkezdeni 2021 ben ?

Figyelt kérdés

Annyi féle, fajta van hogy nem tudom merre kezdjem el

Tisztában vagyok azzal hogy elvileg csak egyet kellene elkezdenem és majd utána a többit stb csak érdekelne h mi legyen az az első.

Nem játékokat akarok programozni, inkább nagyobb cégeknél dolgoznék. Tudom tág a téma de hátha tudna ebben segíteni nekem valaki

Válaszokat előre is köszönöm

2021. máj. 5. 17:34
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
40%
Ember, nézzél már tükörbe! Én személyeskedek? Itt fanboyozol csak azért, mert rávilágítok, hogy nem volt egy normális érved sem a Python ellen. Olyat csak én tudtam hozni, ugyanis én - veled ellentétben - nem vagyok sem fanboy, sem hater, hanem mindenre az arra alkalmas eszközt használom. A cikk is elég nevetséges volt, hát még az ott linkelt repó, és idéztem egy-két "érvet" onnan... Nem sok alapja volt ezeknek. Az adatelemzés témát szerintem inkább te engedd el, nekem ez a munkám, a főnökeim és külföldi kollégák és ügyfelek legnagyobb megelégedésére. :D Javában valóban megrekedtem a hello worldnél, C#-ban is csak egy egyszerűbb időzítő Windows szolgáltatást hoztam össze. A C++-t viszont ismerem és szeretem. ;) Ha te személyeskedés helyett érvelnél, és nem baromságokat puffogtatnál, akkor nem neveznélek annak, ami vagy: dilettánsnak és haternek, aki a frusztrációja miatt félrevezeti a kérdezőt.
2021. máj. 6. 10:22
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező továbbra is azt javaslom, hogy találd ki először, miket akarsz csinálni. Mi motivál középtávon? Játék, mobil app, weblap? Miért kezdesz el programozni tanulni? Ezt azért jó először kitalálni, mert ez motivál arra, hogy saját projekteket csinálj, ami a programozni tanulás egyik kulcsa. A gyerekeimnek először Pythont kezdtem el tanítani, és ez ment is egy darabig, de unalmasnak találták. Rájuk bíztam, mit akarnak tanulni. Az egyikük nekiállt weblapokat faragni, de utána átállt grafikára és azóta csak 3D modellez Blenderben. A másikuk meg nekiállt unityt tanulni, és ehhez C#-ot kezdett el tanulni. Úgy látom, ezzel most jól elvannak, úgyhogy most arra ösztönzöm őket, hogy amit csinálnak, tanulják meg rendesen. (Általános iskolás felső tagozat korosztályról beszélünk.) De úgy általában az szerintem egy jó elv, hogy először azt találd ki, mi motivál téged, és ehhez válassz nyelvet.

Pusztán nyelvi szempontból nézve szerintem is jó nyelv kezdőknek (is) a C nyelv. Másik hasonlóan jó ötlet manapság a Go nyelv. A Java meg C# nyelvekben meg az a fantázia, hogy ezek a sztenderd ipari nyelvek, és ezeken lehet az OO programozás mainstream alapjait rendesen megtanulni.

2021. máj. 6. 10:55
 23/24 anonim ***** válasza:
21. Offtopic, de egyébként az R nyelvet próbáltad már? Sokáig én is idegenkedtem tőle, és egyáltalán nem örültem, amikor az egyetemen ezt kellett tanulnom – de miután használnom kellett, nagyon kellemesen csalódtam! Csúcsélmény. Azt nem mondom, hogy ebben állnék neki ERP rendszert fejleszteni, de adatelemzéshez, adatvizualizációhoz kényelmesebb, kézhez állóbb, mint a Python. Szerintem.
2021. máj. 6. 13:15
 24/24 anonim ***** válasza:

#23 Nekem nem egyetemi, hanem egy hardcore (nem a szokásos tingli-tangli) online kurzuson kellett R-t használnom, de nem fogott meg. Másoktól is olvastam már hogy meredek a tanulási görbe, én is így tapasztaltam, problémáim voltak a csomagokkal (ez mondjuk lehetett a kurzus hülyesége), a szintaxis amúgy ötletes és biztos meg lehet szokni...

De választási lehetőségem amúgy nem volt hogy milyen eszközt választok a munkámhoz (persze mindig van, el lehet menni máshova). Én egy kiterjedt Python ökoszisztémába csöppentem bele, ahol az elemzés csak egy a sok feladat közül, gyakori a nem sebességkritikus szkriptek, prototípusok készítése, erre pedig a Python szerintem kitűnő választás. Értelemszerűen az adatelemzésre nem fogunk külön eszközt használni.

2021. máj. 7. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!