Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik program nyelvet érdemes...

Melyik program nyelvet érdemes elkezdeni 2021 ben ?

Figyelt kérdés

Annyi féle, fajta van hogy nem tudom merre kezdjem el

Tisztában vagyok azzal hogy elvileg csak egyet kellene elkezdenem és majd utána a többit stb csak érdekelne h mi legyen az az első.

Nem játékokat akarok programozni, inkább nagyobb cégeknél dolgoznék. Tudom tág a téma de hátha tudna ebben segíteni nekem valaki

Válaszokat előre is köszönöm

2021. máj. 5. 17:34
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
C#-on gondolkodom a legtöbbet mert az Windows alapú. Linuxot nem ismerem/nem kedvelem annyira, de ez relatív, bármit megtanulok szívesen
2021. máj. 5. 17:35
 2/24 anonim ***** válasza:
57%
Nagyjából tökmindegy mert a programozás logikáját kell elöször megtanulni. Ha most kezdeném akkor egyértelműen a python-t vagy a javascript-et választanám.
2021. máj. 5. 17:37
 3/24 anonim ***** válasza:
61%
Jó lenne pontosabban tudni, hogy mihez kell, mert elég különbözőek. Egyébként én is a Python-t javaslom.
2021. máj. 5. 17:46
 4/24 anonim ***** válasza:
47%

Ha egyetemen vagy, akkor azt kezdd el, amit ott oktatnak. Ha még nem, vagy nem info karra jársz, akkor:

(a) Ne programnyelvet válassz először, hanem témakört (domaint). A legjobban úgy lehet megtanulni programozni, hogy csinálsz valami értelmeset a nyelvvel (nem csak elsüllyedsz a "tutorial-pokolban"... Miket van kedved csinálni?

(b) A témakörhöz választunk nyelvet. Néhány ötlet:

Webfejlesztéshez: mivel HTML-t, CSS-t és JavaScriptet mindenképpen tanulnod kell, így adja magát a JavaScript. Tanuld meg ezeket rendesen, és utána meg tanulj Angulart vagy Reactot, és utána adja magát a node.js és máris tudsz mindenféle szuper webalkalmazásokat készíteni. (YouTube-on keress rá ilyenekre, hogy "JavaScript kurzus", "JavaScript tanfolyam", vagy ha tudsz angolul akkor "JavaScript freecodecamp", "React freecodecamp" stb. és rengeteget dob ki.)

A C# nem egy rossz ötlet. Nagyon jó nyelv, nagyon fejlett. Tudsz vele nagyon könnyen egyszerű játékokat fejleszteni (Unity frameworkben), asztali alkalmazásokat, weblapokat, mobil appot Androidra és iOS-re is stb. Gyakorlatilag mindent. A nyelv nagyon fejlett és ezen meg lehet tanulni az alapokat nagy mélységig.

Karsa Zoltán videóira

[link]

és könyvére

[link]

pillants rá első körben.

Tulajdonképpen ez a két kezdő ötletem van, egyikkel se fogsz mellényúlni. Python felejtős, először is egy elég vacak nyelv, másodszor is a "Python-programozók" legnagyobb dilemmája, hogy eljutottak egy könyv vagy tutorial végéig, és akkor most mit csináljanak?? Próbáld elkerülni amíg nem lesz kötelező pl. egyetemen vagy a munkádhoz majd egyszer.

2021. máj. 5. 17:55
 5/24 anonim ***** válasza:
76%
Ha azért kezdenél programozni, hogy dőljenek a milliók, akkor bele se kezdj. Ha valóban érdekel, akkor keresel egy szimpatikus képzést, mert senki sem fog még csak interjúztatni sem egy jelentkezőt, akinek üres a tapasztalat és oktatás kategóriája az önéletrajzban.
2021. máj. 5. 17:59
 6/24 anonim ***** válasza:
51%

"Python felejtős, először is egy elég vacak nyelv"

- ez a muhahahaha kategóriája. Jelenleg a 3. legnépszerűbb / leggyakrabban használt programnyelv

"a "Python-programozók" legnagyobb dilemmája, hogy eljutottak egy könyv vagy tutorial végéig, és akkor most mit csináljanak?"

- ez minden programozó dilemmája. Ha nincs motiváció, vagy cél akkor tökmindegy, hogy Python-t, C-t, C++-t, C#-ot, Javascript-et vagy istentudja mi mást tanultál mert ott lesz az, hogy "de most ezzel mit csináljak?". A Python-ban nagyon jól el lehet sajátítani a programozás logikáját és abszolút piacképes is.

2021. máj. 5. 18:02
 7/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat nagyon jó mind ! Ránézek a videókra stb !
2021. máj. 5. 18:11
 8/24 A kérdező kommentje:

[link]

Az oldal alapján most a Python a második legnépszerűbb program nyelv

Sok különbség van a C, C++ és a C# között ?

Úgy érzem ezzel a kérdéssel nagy darázsfészekbe nyúlok mert biztos rengeteg és "keressek rá a neten" csak gondoltam megkérdezem itt ha már kérdeztem előtte :D nem muszáj rá válaszolni

2021. máj. 5. 18:14
 9/24 anonim ***** válasza:
83%

Nem olvastam el, csak az első pár választ, de ezen fenn akadtam:

“Nagyjából tökmindegy mert a programozás logikáját kell elöször megtanulni. Ha most kezdeném akkor egyértelműen a python-t vagy a javascript-et választanám.”

Legtöbben a Pythont szokták javasolni kezdőknek, illetve sok helyen ezt oktatják teljesen kezdőknek (ilyen bootcamp keretein belül pl.), mivel ezt a legegyszerűbb megtanulni kezdőként...

Viszont nem ezt a legpraktikusabb, ugyanis mert ezzel pont hogy nem érted meg a programozás logikáját.

Egy csomó esetben nem látsz a dolgok mögé...

Szerintem a legjobb ezért a C#.

JavaScriptet nem érdemes elkezdeni kezdőknek, sőt az legyen inkább a sokadik nyelv amivel elkezdesz foglalkozni...

Az alap semmivel sem bonyolultabb mint bármelyik másik nyelv esetében, na de ami mára a JavaScriptből lett az még haladóknak is nehezen átlátható.

2021. máj. 5. 19:01
 10/24 anonim ***** válasza:
38%

"mert ezzel pont hogy nem érted meg a programozás logikáját."

de igen...

2021. máj. 5. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!