Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tegyek hogy leküzdjem a...

Mit tegyek hogy leküzdjem a stresszt?

Figyelt kérdés

Nagyon félek az emelt kémiától, mert úgy érzem alig tudok valamit. Már egy éve készülök, de mégis attól félek, hogy 45% sem lesz meg. Ez a stressz már kezd leblokkolni, de nem tudok vele mit kezdeni. Az egész jövőm ezen múlik, már nincs időm kihagyni egy évet pluszban. Ha nem lesz meg, akkor nem csinálhatom azt, amit mindigis szerettem volna.

Ahogy egyre közeledik az érettségi egyre jobban félek, alig eszem, rémálmaim vannak, ideges vagyok. Help! :(

2021. máj. 1. 21:01
1 2
 1/13 anonim válasza:
82%

Kezdj el sportolni!

A távfutás elég jól kikapcsol.

Majd más ír más ötletet biztos.

2021. máj. 1. 21:35
 2/13 A kérdező kommentje:
Sportolni sem tudok, mert bűntudatom lesz 10 percnél hosszabb szabadidőtől
2021. máj. 1. 21:57
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Lazíts! Mi történhet? 1 év nem a világ, hidd el, elmész dolgozni addig. Legfeljebb, ha most nem úgy sikerül, elmész ősszel, vagy jövő tavasszal, s akkor koncentráltan csak arra az egy tárgyra tudsz készülni. Gondolom most rendes érettségizel.
2021. máj. 1. 22:05
 4/13 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy már kihagytam egy évet és most leszek 20. Már érettségiztem mindenből, ebben az egy évben csak ezt tanultam. Mégis sok embertől hallottam, hogy sokan 2 év fakultáció után sem tudják 45%-ra megírni, ezért nagyon elkezdtem szorongani miatta. A szüleim azt mondták, hogy el kell kezdenem valamilyen szakot most már.
2021. máj. 1. 22:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, hogy sokkal többet árt ha rágörcsölsz, és minden idegeddel erre próbálsz készülni, mert az embernél a tudás rögzítése pihenés közben történik.

A sportolást pedig én is nagyon tudom ajánlani, mert a teljesítés nem csak attól függ, hogy mit tanultál, hanem hogy milyen a mentális állapotod. Én majdnem egy hónapig teljesen szét voltam zuhanva, és próbáltam teljesíteni, de nem ment. Egy tanárom javaslatára elkezdtem biciklizni, és már aznap nem csak az általános kedvem lett jobb, de könnyebben ültem neki feladatoknak, jobban aludtam, és kicsit ki is tisztította az agyam amíg tekertem.

Még amit tudok javasolni az a relaxáció ami sokat tud segíteni, ha napi legalább 1-2 minimum 10 perces intervallumot kijelölsz, ahol csak pihensz és elengedsz mindent ami körülötted van. Ahogy neked kényelmes, lehet relaxációs zenével vagy csendben is.

Valamint ez ilyenkor egy öngerjesztő folyamat, ha hónapok ot ezen rugózol, akkor nem is lesz jobb, mert folyamatosan ezeket a gondolatokat ismételgeted, és nem is fogod jobban látni, de ha megpróbálod ezeket a gondolatokat elengedni és olyanokra koncentrálsz, hogy mit tettél eddig, vagy hogy mik a képességeid, akkor az sokkal jobb hatást gyakorol rád. Még esetleg azt is csinálhatod, hogy azt ismételgeted magadban, hogy meg tudod csinálni, kézültél, az is segít. Akár relaxáció közben, akár csak úgy.

2021. máj. 1. 22:19
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a tanácsokat!😊

Kicsit megnyugodtam

2021. máj. 1. 22:24
 7/13 anonim ***** válasza:
9%
Figyú, egyik orvos ismerősöm nyolcadjára került be az orvosira, a kulcs, hogy nem adta fel, s egy nagyon lelkiismeretes orvos. Én a szüleidet se értem teljesen. Egyáltalán akarod te ezt? Nem kötekedésből kérdezem, de sokszor látom azt, hogy szülői nyomásra mennek sokan egyetemre. Hasonló szituban voltam évekig én is, persze az egyetemet befejeztem, de mai napig bánom, hogy nem egyből egy szakmát tanultam ki. Az írásodból is az a tipikus megfelelési kényszer tűnik ki. Magadnak felelj meg mindig, felnőtt ember vagy, ne a szüleid életét éljed.
2021. máj. 1. 23:35
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát a megfelelési kényszer arra vonatkozik, hogy idén muszáj már egyetemre mennem. És attól félek, hogy nem oda vesznek fel, ahová szeretnék menni.
2021. máj. 2. 07:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd,hogy elepjen a tanulni való.Én is elkövettem ezt a hibát.Én villamosmérnökin vagyok 2.félévbe.Egésznap csak tanultam,meg beadandóztam,folyamatosan hetekig csak napi 2-3 óràt aludtam.Bennem volt a mefelelési kényszer.Buktam 2 zh-t teljesen kikészúltem.Eljutottam az öngxilkossági gondolatokig.Most jelenleg is phszihológushoz járok emiatt...Ezt nem amiatt írom,hogy elijeszekek.Sőt tanulni kell.De nem szabad ezen görcsölni,mert nagyon nem tesz jót.Én most átmentem passzívra,biciklizek,pihennek,phszihológushoz játok.Ennek már 1 hónapja.Sokkal jobb.Mellette pedig készülök vissza az egyetemre,mert beakarom fejezni.De nem úgy ahogy csináltam.Kell a pihennés is.
2021. máj. 2. 12:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit írnék oda,hogy egész nap rugóztam azon milyen lesz az eredményem,hogy hogyan fognak sikerülni.Ez fontos,de ha túl gondolod,az nagyon rossz.Én se mozdultam ki semennyire se,csak egésznap otthon voltam és tanultam.Minden miatt bűntudatom volt,ha nem a tanulas volt.Na annak lett meg az eredménye amit írtam...
2021. máj. 2. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!