Milyen a jogi egyetem?
Ha van itt olyan, aki Pázmányon, ELTE-n, Károlin (vagy a debreceni egyetemen) tanul jogot, tudna picit mesélni, hogy milyen?
Többi egyetem is érdekel, de leginkább ez a négy:))
41 Igen, van néhány ilyen ismerősöm.
Én sem vitázom veled kedves burokban élő buta kocka, mert csak a butaságokat hordod. Írj egy olyan programot, ami egy adott tényállásra vonatkozóan elmond egy nagyon hosszú védőbeszédet. A jogi szakma nem abból áll, hogy formanyomtatványokat kell kitölteni. Fogalmad sincs az egészről. Maradj inkább meg a programozásnál, ahhoz sok ész nem kell, csak megtanulni egy nyelvet és alkalmazni. Pont mint a beszéd...
41#
Igen, egy multinál, de főleg egy banknál egy szakvizsgázott, bejegyzett jogtanácsos keres ennyit. Közigazgatásban kevesebbet, egy jegyző pl nettó 500, de ez függ a település nagyságától is, stb.
Mintha olyan sok ész kéne a joghoz. Az emberek azért végzik el, mert a legkönnyebben lehet dr-t szerezni a neved elé. Semmilyen tudás nem kell hozzá, semmilyen képességre nem teszel szert.
A mondataidból kiderült mennyire primitív, buta és elzárkózott személyiség is vagy.
44 Igazán egyszerű több ezer oldalt bemagolni és átlátni az összefüggéseket, és megoldani komoly nehéz gazdasági jogi, vagy akár büntetőjogi tényállásokat és azokat megfelelően szubszumálni.
Ennyi erővel írhatnám, hogy a mérnöki és informatikai dolgok sem olyan nehezek, hiszen van egy alap tudás, amit alkalmazni kell.
Ne haragudj, de szerintem az a primitív, aki csak azzal tud bármire is érvelni, hogy leprimitívezi a másikat. Ilyen madárral nem vitatkozom, mert olyan mintha egy galambbal sakkoznék (gondolom talán ismered a mondást)
És akkor az orvosi meló is könnyű, csak mert megtanulják elméletben?
Ne viccelj már :D
De igen, ti jogászok vagytok a legokosabbak és a legkeresettebbek a felhígult 80 órás minimálbér fizetésekkel. Csak vennétek már észre, hogy mindenki lenéz titeket, kivétel az, aki nem lát bele az iparba.
Nekem is law student a második genderem.
47 Jaa értem már, szóval egy sikertelen elvetélt jogász vagy. Hát akkor sajnállak, de így már értem a problémádat.
Én nem tudom te hol kerestél minimálbért. Én jóval, de jóval fölötte keresek, úgy hogy még egyelőre szakvizsgám nincs, és még meg sem szakadok...
47 Az orvosi meló sem olyan nehéz, gondolj pl a háziorvosokra..
De amúgy arra céloztam, hogy nem minden buta ember tudja megtanulni és alkalmazni.
Iróniából írtam. :D
Jó neked, hogy ennyire top vagy, ha már apám keresett úgy több mint fél milliót, hogy alpolgármester+ügyvéd volt egyben.
Ügyvédként alapból szar a fizu. :/
Szakvizsga nélkül megnézném hogyan keresel 200 nettó felett.
De biztosan jobban tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!