Gyógytorász szak után általános orvosi?
Értem, köszönöm a válaszokat! Igen, az anyagi oldal mindenképp egy hátráltató tényező...
Viszont a pozitívumok, amiket írtatok, megnyugtatóak, mert nagyon kevés támogatást kapok a szakválasztásom mellett, eléggé lenézik a környezetemben a gyógytornászokat, és ez nagyon demotiváló tud lenni.
Hát figyelj, ezt úgy lett volna a legjobb csinálni, hogy először orvosi, és aztán a gyógytornasz szak, mivel ha az orvosit elvégezted, akkor már gyt-n nagyon sok tárgyat el tudsz fogadtatni,(fordítva sajnos nem lehetséges) és annyi dolgod lenne, hogy fizeted a félévi 300k-t és bejársz néhány gyakorlati órára,(mozgástan talán?) és ezt tudnád csinálni munka mellett.
Vagy ha elvégezted a gyt-t, és utána mész orvosira, persze, ismerős lesz a tananyag, de ugyanúgy újra végig kell szenvedned ezeket a tárgyakat, ugyanúgy ott kell lenni gyakorlatokon.
Nem tudom, hogy van-e emelt biosz és kémia érettségid, azt se, hogy hány pontod van, de mondjuk csináld úgy, hogy ez a félév után, (vagy legkésőbb 3. félév után)passziváltatod magadat, februárban leadod a jelentkezésedet, és készülsz az érettségikre. Ha nem vesznek fel, akkor folytatod a gyt-t.
Szóval ezt tényleg gondold át, mivel az orvosi nem egy közgazdász képzés, ahol 200k-t se kell fizetni félévente, hanem milliós tételekről van szó.
#4-es vagyok.
Egyébként, az orvosokon kívül az összes más egészségügyi dolgozókat lenézik, pl.: a fogorvosok nem igazi orvosok, a gyógyszerészek csak pénztárosok, az ápolónők diplomás sz*rpucolók, a mentősök csak “robotok” (gondolok a mostani esetre, amikor feljelentették a mentősöket, mert megálltak két percre kaját venni) stb. De ez a társadalmi probléma Magyarországra vall, mindenki, aki egészségügyi dolgozó, az külföldön jobban tud érvényesülni. Speciel Németországban nagy szükség van gyógytornászokra.
Ja, és Amerikában sok ilyen fiatal, “csitri” (bocsánat a kifejezésért) leányzó tanul ápolónőnek/orvos asszisztensnek, mivel társadalmilag ezek a szakmák el vannak ismerve, és kimagaslóan jól fizetnek, míg Magyarországon... inkább hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!