Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetem család, munka mellett?...

Egyetem család, munka mellett? (Többi lent)32 évesen már túl késő?

Figyelt kérdés

32 éves leszek kb mire el tudnám kezdeném az egyetemet. Most szeptemberben kezdem az érettségit estin. Már csak az utolsó évfolyam van amit meg kell csinálnom.

Utána szeretnék tovább tanulni.

Milyen szak van egyetemen amit levelezőin is meg lehet csinálni anélkül hogy az ember belerokkanna?

Szinte mindenre nyitott vagyok, igy bármilyen szakot szivesen meghallgatok.

2021. ápr. 2. 09:38
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
jól szeretnék keresni de nem azért akarok egy szakotválasztani. olyat szeretnék aminek értelme is van s nem tömegszakmát, mert akkor ugyanott vagyok ahol a part szakad. öszintém mgvallva kb azt sem tudom melyik szakkal mit érek :/ elvesztem a részletek között ezért is kértem segitséget :)
2021. ápr. 2. 11:42
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

Hát a nemzetközi tanulmányokkal sokat nem érsz, tömegszak.

Szerintem nézz körül felvi.hu-n, az alapképzéseknél, ha valami megtetszik, nézd meg hol indul levelezőn és mi kell hozzá, keress rá hogy "xy szak mintatanterv", nézegesd meg a tantárgyakat, aztán esetleg konkrét szaknévvel gyere vissza kérdezni.

2021. ápr. 2. 12:13
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
Erre az oldalra csak akkor gyere vissza kérdezni, ha infós/orvosi/mérnöki szakon akarsz tanulni, itt minden más büfének számít :D
2021. ápr. 2. 12:51
 14/27 anonim ***** válasza:
3%
Ja ezt én is észrevettem már. De fogadom, hogy azok írják ezt akik pont azokon a "büfé szakokon" vannak vagy esetleg egyetem közelében sem jártak.
2021. ápr. 2. 15:04
 15/27 A kérdező kommentje:
köszönöm a kommenteket. érdekelne egyébként mi is az ami a mai világban nem számit büfészaknak. ugyis elolvastam itt jópár kérdést és azt kell mondjam b minden büfészak
2021. ápr. 2. 19:15
 16/27 anonim ***** válasza:
79%
Itt a közgázt is annak mondják, szerintem nem az. Pénzügy, IT, mérnökök sem.
2021. ápr. 2. 19:27
 17/27 anonim ***** válasza:
94%

Őszintén azt gondolom, hogy felnőttként már nagyon más a motiváció, mint nagykamaszként. Akkor a nagy többség azért tanul, mert "anyám azt mondta, nem tart el, ha nem tanulok tovább", felnőttként pedig azért, mert vannak tervei, céljai.

Ha majd 32 évesen még fogalmad sincs, hogy mit is kezdj magaddal, mit válassz továbbtanulásnál, akkor még várj egy évet vele. Semmi értelme nincs azért végigszenvedni egy szakot, hogy aztán rühelld csinálni.

Tanító szakon vagyok jelenleg, egyáltalán nem gondolom, hogy büfészak. Nem a pénz motivál (nyilván, pedig bőven átlag alatt élünk), hanem az, hogy 20 évvel érettségi után végre megtaláltam az utamat :)

2021. ápr. 2. 20:43
 18/27 anonim ***** válasza:
0%

"Itt a közgázt is annak mondják"

Azért mondtam a közgázt, mert ismerős 40+ évesen beiratkozott közgáz képzésre távoktatásra/levelezőre az egyetemtől kb 200 km-re és csúszás nélkül végig vitte főállásban és több mint 2 gyerek mellett.

Valamint anno mérnök tanárom is mondta, hogy akinek csak diploma kell, az végezzen el egy közgazdaságis képzést mert az nem akkora szívás mint a mérnöki. Ennek a tanárnak 3 diplomája volt. 1 mérnök, 1 közgáz és 1 nem is tudom már miből.

Amennyiben ismertek olyan embert aki elvégzett egy mérnöki és egy közgazdaságis képzést és az utóbbit mondja nehezebbnek, az nyugodtan szóljon. Én szűk körből ezeket "találtam".

2021. ápr. 2. 23:48
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
18 ok. De ha a közgázt összehasonlítod mondjuk a néprajzzal vagy a könyvtárral? Melyiket lehet elvégezni, ha többet ülsz a büfében, mint az órákon?
2021. ápr. 3. 00:51
 20/27 anonim ***** válasza:
19, 😁
2021. ápr. 3. 00:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!