Mennyibe kerül egy jogi egyetem elvégzése?
Minden egyetemnek vannak költségei, akkor is, ha állami ösztöndíjas helyre jut be az ember. Általában kell fizetni pl. a koleszért/albérletért (feltéve persze, hogy nem tudsz vagy nem akarsz otthon lakni), Pesten BKK bérletért, máshol szintén helyi bérletért, tankönyvekért. Emellett nyilván enni is kell valamit, akár főzöl, akár készen vásárolsz ételt, és időnként kellenek új ruhák, tisztálkodási szerek, füzetek stb. Koleszba pedig még egyéb dolgokat is szoktak venni (új ágynemű, papucs, akármi). Ha nincs laptopod vagy egyéb elektronikus eszközöd a telefonon kívül, amivel lehet utazni, akkor azt is célszerű beszerezni. De ezek olyasmi dolgok, amik egy gimnazistának is kellhetnek, ha kollégista lesz, úgyhogy nem tudom, hogy mennyire mondtam újat ezzel.
Hogy konkrétan a jogra mi kell még külön, azzal nem igazán vagyok képben. De sokan dolgoznak egyetem mellett, hogy pénzt keressenek, illetve diákhitelt is lehet felvenni, persze alapos átgondolás után.
Ha tudod, miért kérdezed??
Nem írtad h más városba mennél...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!