Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi értelme van a koszinusz...

Mi értelme van a koszinusz tételnek meg a még ennél is bonyolultabb matematikai feladatoknak?

Figyelt kérdés

Például amibe már számok sincsenek csak betűk. Ha én mondjuk idegenvezető vagy tolmács akarok lenni, úgyse lesz szükségem ezekre soha. De rengeteg embernek még szintén. Miért nem elég ezt csak azoknak tanulni, akik ezzel akarnak foglalkozni vagy szükségük van rá később egyetemen, munkában?

Légyszi csak az válaszoljon aki normális választ is tud adni, mert lehet most nem látom át, de ha valaki eltudja magyarázni hogy igenis szükség van ezekre mindenkinek és hogy miért akkor igazat adok neki. De perpill én elég feleslegesnek látom ezeket.

2021. márc. 11. 15:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A matematika oktatásának a gondolkodás, logika, problémamegoldó képesség fejlesztése lenne a fő célja. Mint ahogy az irodalomnak sem csupán annyi a célja (jobb esetben), hogy bemagold az összes költő életrajzát. A középiskolának feladata, hogy felkészítsen a továbbtanulásra, nyilván nem lehet az egyetemen a középiskolás anyagtól kezdeni, és valamilyen szintű matematika rengeteg egyetemen előkerül. A matekérettségin is azért használhatod a függvénytáblát, mert nem az az elsődleges hogy az összes képlet fejből menjen.
2021. márc. 11. 15:16
 2/12 anonim ***** válasza:
69%

"De perpill én elég feleslegesnek látom ezeket."

Na, akkor nagyon egyszerű. Nem tanulod, csak annyira foglalkozol vele, hogy meglegyen a kettes, és nem kell róla tudomást sem venned. De attól még, hogy Te nem látod az értelmét (meg az összes többi hozzád hasonló hasonszőrű), attól még van értelme. Hogyha te hülyén akarsz meghalni, az is a Te dolgod.

2021. márc. 11. 15:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért a koszinusz tétel nem atomfizika, jócskán az egyszerű matematikai összefüggések közé tartozik.

Amúgy meg az általad felvázolt logika alapján egy könyvelő nem kell ismerje Radnóti líráját, egy orvosnak nincs szüksége földrajzi ismeretekre, a mérnöknek meg ugyan miért is legyen fogalma Mátyás király uralkodásáról?

Persze tudom, és elismerem, hogy a matek nem része annyira az általános kultúrának, de egy a tiedtől különböző preferenciákkal rendelkező személy ugyanezekkel az érvekkel iktatná ki az irodalmat, történelmet, zenét stb.

Másrészt... A 14-15 éves gyerekek nagyrészének még nincsenek kikristályosodott elképzelései a jövőről, ezért nagyon fontos, hogy az iskola ne szűkítse be a lehetőségeiket. Lehet, valaki ennyi idősen fújol a matekra, később viszont olyan területen akar továbbtanulni, ahol elengedhetetlen. Ez pedig nem egyedi eset, a saját ismeretségi körömben is számos ilyen személy van.

Végül pedig a matematika nem a képletek bemagolásának a művészete, sokkal inkább a logikai gondolkodás elsajátításának egy lehetséges módja.

Viszont... Annak ellenére, hogy nem értek egyet a véleményeddel, a matematika tanítással kapcsolatos fenntartásaidat részben osztom. Annyi rossz tanárral találkoztam, amennyi elég lett volna ahhoz, hogy egy fél ország kedvét elvegye ettől a tantárgytól.

2021. márc. 11. 15:36
 4/12 anonim ***** válasza:
78%

Kedves idegenvezető és tolmács!

Én matematikatanárnak készülök, úgy tervezem, hogy a magyar oktatási rendszerben szeretnék robotolni, magyar gyermekeket szeretnék tanítani, természetesen magyar nyelven. Mégis szükségem van a diplomához nyelvvizsgára. Én nem f0som a szavakat, nem tudok értelmetlen dolgokról hadoválni órákon keresztül angolul. Rühellem, gyűlölöm az idegen nyelveket, mégis rákényszerítenek.

Persze neked lesz félmilliós fizetésed, mert a hülyéknek áll a világ! Nagy szerencséd van. Nekem anno a matektanárom azt mondta, hogy a matematika mutatja meg, hogy van-e eszed! Maximálisan igaza volt!

2021. márc. 11. 15:50
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

"Ha én mondjuk idegenvezető vagy tolmács akarok lenni, úgyse lesz szükségem ezekre soha. De rengeteg embernek még szintén. Miért nem elég ezt csak azoknak tanulni, akik ezzel akarnak foglalkozni vagy szükségük van rá később egyetemen, munkában?"

Lehet valakinek pont a koszinusz tétel tetszik meg, és mozdul el reál irányba. Ha csak a legalapabb dolgokat tanítanák matekból, akkor akkor kevesebb emberben alakulna ki az érdeklődés.

2021. márc. 11. 15:53
 6/12 A kérdező kommentje:

#1, #3, #5 köszi a válaszokat, érthető és jogos amit mondtok, ment a zöld pipa.

#2: Nem attól lesz hülye vagy épp intelligens egy ember, hogy érti, szereti és fontosnak tartja a matematikát. Remélem ezt te sem gondoltad komolyan. :DDD

#4 Veled is ugyanaz a helyzet: nem az határozza meg egy ember intelligenciáját, hogy mihez ért. Semmivel sem vagy több csak azért, mert jó matekos vagy. Csak szólok. Ezzel a válaszoddal egyébként egyáltalán nem vagy tanárnak való, és már most sajnálom leendő diákjaidat.

2021. márc. 11. 17:50
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"#2: Nem attól lesz hülye vagy épp intelligens egy ember, hogy érti, szereti és fontosnak tartja a matematikát. Remélem ezt te sem gondoltad komolyan. :DDD"

Ha tudnál a sorok között olvasni, akkor tudnád, hogy nem így értettem, hanem általánosságban beszéltem (vagyis ha úgy döntesz, hogy semmit nem tanulsz).

2021. márc. 11. 18:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ha ennyire tudod, hogy mihez akarsz kezdeni magaddal, akkor mit keresel egy gimnáziumban? Neked szakgimnáziumban vagy szakközépben lenne a helyed.

A gimnázium az az iskolatípus, ami arra való, hogy egyetemre készítsen fel. Sok szakon pedig elvárás ez a szintű matematika.

2021. márc. 11. 18:43
 9/12 A kérdező kommentje:

#7 Elnézést ha félreértettem, de csak azért mert a matematikának egy részét (nem alapjában a tantárgyat) feleslegesnek érzem (magamnak legalábbis) még nem mondható el rólam, hogy semmit sem tanulok. 4,70-es átlagom van és matekból is kerek négyesre állok.

#8 11-es vagyok, ilyenkor már a legtöbb ember tudja, vagy sejti már mi akar lenni, nyilván mikor alig 15 évesen elkezdtem a gimit még fogalmam sem volt róla. Egyébként az idegenvezetőt meg a tolmácsot csupán példának írtam, nem azért mert az akarok lenni.

2021. márc. 11. 18:55
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves Négyes!

Lehet nem teljesen osztom a véleményed, de abban van valami, hogy: "Én nem f0som a szavakat, nem tudok értelmetlen dolgokról hadoválni órákon keresztül angolul. Rühellem, gyűlölöm az idegen nyelveket, mégis rákényszerítenek.".

2021. márc. 11. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!