Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kimondható az, hogy humán...

Kimondható az, hogy humán beállítottságú embernek nem érdemes egyetemre mennie, mert a humán szakokkal egyszerűen nem lehet megélni?

Figyelt kérdés

A suliban engem is mindig a történelem érdekelt, főleg a történelmet és az irodalmat tanultam, a matek, a fizika, a kémia, a reál tárgyak nem voltak erősségeim és nem is igazán érdeklődtem irántuk. Utáltam a számolásokat. Elmentem egyetemre, humán szakra ami jól is ment, de most végül rájöttem, hogy nem tudok vele mit kezdeni. Sőt, kimondhatom azt, hogy semmihez sem értek!

Aki jó volt fizikából, elment gépészmérnöknek, villamosmérnöknek, keres félmilliót, van olyan osztálytársam aki a győri Audinál dolgozik.

De aki elment szakmát tanulni, asztalosnak, autószerelőnek, kőművesnek, ők is nagyon jól keresnek. Én meg nem találok, nem kapok jól fizető munkát, de miért is kapnék, hisz lehet hogy az egyetem műveltté tett, de nincs semmi olyan konkrét, megfogható dolog amihez értenék. Ráadásul nem vagyok nő sem, egy nőt még felvesznek valami irodai munkára, titkárnőnek, de nekem még nehezebb.

Akkor már sokkal jobban jártam volna, ha tanulok valami szakmát.

2021. febr. 23. 15:21
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

Hiába megyek el valami irodába, nem fogok annyit keresni, mint egy mérnök vagy olyan aki reál területen végzett

Sztem semmi értelme beülni 200 nettóèrt egy irodába

Most is láttam álláshirdetést, hegesztőt keresnek 330 nettóért

2021. ápr. 8. 21:02
 32/48 anonim ***** válasza:
92%

Akkor keresd meg, hogy hol indul hegesztő tanfolyam, végezd el és mehetsz.

Nevezz bunkónak, de siránkozásból nem lesz munkád.

2021. ápr. 8. 21:18
 33/48 A kérdező kommentje:

Igen, ezt is teszem

De gondoljatok bele, diplomával arra kényszerülök, hogy visszaüljel a szakmunkásképzőbe munka mellett esti tagozatra 2 évre.. Vagyis dolgozok 6-tól 14-ig, aztán 15-től 20-ig mehetek suliba..De muszáj végigcsinálni, hogy ha nem akarok csóró lenni és egzisztenciát akarok.

És ez mind az egyetem miatt van. Megérte akkor egyetemre járni?

2021. ápr. 9. 04:16
 34/48 A kérdező kommentje:
Ha meg szakmát tanulam volna, már rég vállalkozó lehetnék és milliókat keresnék
2021. ápr. 9. 04:32
 35/48 anonim ***** válasza:
83%
Bőven megéri egyetemre járni, már a tudás miatt is. Ha meg életképtelen vagy, hiába szerzel mérnöki diplomát, akkor is éhenhalsz.
2021. ápr. 9. 07:29
 36/48 anonim ***** válasza:
83%

Egy rakat munkalehetőség fel lett sorolva, az, hogy a te bérigényed nem elégíti ki vagy nem fűlik hozzá a fogad, az a te bajod.

Én nyelvtanár akartam lenni, az is leszek, ha végzek (illetve a covid előtt már csináltam). Nem fogok annyit keresni, mint egy mérnök vagy ács, de miért nem értem, miért is kéne másokhoz mérnem a fizum?

Szóval lehet hisztizni és az egyetemre mutogatni, hogy miatta van ez, csak nem érdemes. Felvettek egy szakra, elvégezted, nem tetszenek a munkalehetőségek/fizu, amit azzal meg lehet szerezni. Elég gyerekes emiatt az egyetemre mutogatni. Te vagy az, aki válogat.

2021. ápr. 9. 09:09
 37/48 anonim ***** válasza:
100%
*nem értem
2021. ápr. 9. 09:10
 38/48 A kérdező kommentje:

Csak tök ciki, hogy ilyen csóró vagyok és keveset keresek.

Ismerek hegesztő vállalkozót, akinek van 2 Mercije, motorja, puccos lakása. A gázszerelőnk is most vett elektromos autót.

Én ezt soha sem fogom tudni megengedni magamnak...

Engem frusztrál a csóróság.

2021. ápr. 10. 01:33
 39/48 anonim ***** válasza:
77%
Ha bosszant, hogy nincs pénzed miért nem próbálsz meg tenni ellene?
2021. ápr. 10. 07:42
 40/48 anonim ***** válasza:
79%

1. Valószínűleg ezek az emberek nem a gyakorin sírdogálásból szedték meg magukat.

2. Ha te az embereket csak a vagyonuk alapján méred, akkor jobb is, ha nem értelmiségi pályán helyezkedsz el.

2021. ápr. 11. 13:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!