Kimondható az, hogy humán beállítottságú embernek nem érdemes egyetemre mennie, mert a humán szakokkal egyszerűen nem lehet megélni?
A suliban engem is mindig a történelem érdekelt, főleg a történelmet és az irodalmat tanultam, a matek, a fizika, a kémia, a reál tárgyak nem voltak erősségeim és nem is igazán érdeklődtem irántuk. Utáltam a számolásokat. Elmentem egyetemre, humán szakra ami jól is ment, de most végül rájöttem, hogy nem tudok vele mit kezdeni. Sőt, kimondhatom azt, hogy semmihez sem értek!
Aki jó volt fizikából, elment gépészmérnöknek, villamosmérnöknek, keres félmilliót, van olyan osztálytársam aki a győri Audinál dolgozik.
De aki elment szakmát tanulni, asztalosnak, autószerelőnek, kőművesnek, ők is nagyon jól keresnek. Én meg nem találok, nem kapok jól fizető munkát, de miért is kapnék, hisz lehet hogy az egyetem műveltté tett, de nincs semmi olyan konkrét, megfogható dolog amihez értenék. Ráadásul nem vagyok nő sem, egy nőt még felvesznek valami irodai munkára, titkárnőnek, de nekem még nehezebb.
Akkor már sokkal jobban jártam volna, ha tanulok valami szakmát.
Jó. Tehát akkor az a probléma, hogy nem tetszenek az elérhető állások. Nincs ezzel gond, legalább ezt is megtudtuk.
Esetleg nézz szét szakmák után, most talán a nappali rendű képzések vannak inkább nyomva. Válassz valamit, aztán uccu neki.
Igazából felsoroltunk egy csomó lehetőséget.
Az, hogy neked egyik se tetszik az nem az egyetem vagy a tudományterület hibája.
Tanulj valami szakmát, vagy menj el gyárba, kamionosnak, aminek akarsz. Aki nem ennyire válogatós vagy talpraesettebb majd elhelyezkedik a végzettségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!