Humán beállítottságúként milyen szakra érdemes menni?
Tanár nem akarok lenni.
Érdekelnek a könyvek, az olvasás, nyelvtanulás.
Informatikus-könyvtárosnak akartam menni aztán tolmácsnak mesterképzésen. De rájöttem, hogy túl sok lenne a matek, ami végképp nem menne.
Van valami hasonló szak amit ajánlanátok ilyen feltételekkel?
Tudom ott a felvi már néztem kb. mindent, de egyszerűen nem találok semmit.
Gondolkodtam rajta, hogy elvégzek valami ritka nyelves alapot, viszont nem beszélek más nyelven csak angolul meg németül.
Tehát nem vennének fel így.
Bocsi, akkor rosszul emlékeztem.
Viszont anglisztika és germanisztika akkor is marad opcióként, illetve tényleg kb bármelyik alapszak, ami érdekel. Persze ha tolmácsnak készülsz nyilván olyat érdemes, amivel hasznosan tudod kombinálni. Ilyen nyelvszakokon kívül lehet akár egy gazdasági alapszak vagy egy Nemzetközi tanulmányok is.
Utolsó igen ha van a családnak pár millája el lehet ezekkel is helyezkedni. Vagy nagyon jó kapcsolatok. Más esetben felesleges. Kommunikáció, jog és pszichológia is divatszak, kb mindenki ezekre megy aki nem jó reálból. Kérdező olvasgasd felvin a statisztikákat hogy ezeket a szakokat mennyien végezték el, és ebből mennyi tudott elhelyezkedni a diplomájával.
Hiába töröltetitek a válaszom még mindig azt mondom hogy felsőoktatásnak csak reál irányban van értelme, a humán dolgokat meg lehet tanulni otthon ülve is könyvekből munka mellett nem kell éveket pocsékolni egy végül fiókban végző diplomára.
Ami humán és talán ér is valamit az az óvónő. Amúgy még az ilyen himihumi humán szakokon is van matek kérdező.
"a humán dolgokat meg lehet tanulni otthon ülve is könyvekből"
Éppen ellenkezőleg. A reál dolgokat lehet megtanulni otthon könyvekből meg online platformokról. A humán dolgokat esélyed sincs, pont azért, mert humán dolgok. Kell hozzá egy másik ember minimum. Teniszezni se lehet megtanulni otthon könyvekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!